Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

‘Als we dan toch bezig zijn, gooien we er een schepje bovenop.’

2 maart 2018

doorRedactie | Aegon Blog

Marieke Keijser (20) en Tone Wieten (23) gelden als grote roeibeloften voor de toekomst. Tijdens hun weg naar olympisch goud in #Tokio2020 volgen we het duo van het Aegon Nationaal RoeiTeam op ons Instagramkanaal. Elke maand leggen wij de talenten dilemma's voor.

Binnen of buiten trainen? 

Tone: "Buiten. Als het echt waait en regent, dan heeft niemand zin om naar buiten te gaan. Ik kies er dan ook weleens voor om binnen te gaan trainen, dat is toch wat chiller. De keuze van binnen of buiten trainen hangt ook af van mijn gesteldheid. Ben ik fit? Dan pak ik de juiste kleding en ga ik naar buiten. Na een goede buitentraining in slecht weer voel ik me meer voldaan." 

Marieke: "Buiten in de zon! Maar in de winter kies ik toch vaker voor binnen. Het harde trainen heeft invloed op m'n weerstand, ik kan dan sneller verkouden of ziek worden. Dat heb ik natuurlijk liever niet."  

Zuurstofopname test (VO2Max-test) of een 2 kilometer-test op de ergometer?  

Tone: "Oei, dit is een lastige. Een VO2max duurt minder lang op maximale inspanning en met de 2K-test ga ik helemaal kapot. Als ik moet kiezen, dan kies ik voor de VO2max-test. Die is meer bedoeld om te kijken waar je op dat moment staat, de 2K-test zegt meer over hoe goed je als roeier eigenlijk bent. Ze lijken heel veel op elkaar, maar de afstand van twee kilometer maakt het allemaal wat spannender." 

Marieke: " De 2K-test is veel 'leuker'. Het is een van de pijnlijkste dingen die er is, maar ik wil steeds beter worden. Een verbetering van 0,1 seconden maakt mij al heel blij."

Fietsen in de woonkamer of op de Bosbaan?

Tone: "Fietsen op de Bosbaan! Thuis heb ik geen plek om te trainen, vind dat meer een plek om te ontspannen. Er is in de woonkamer geen goede ventilatie én de apparaten maken ook nog een hels lawaai. Hier op de Bosbaan zijn de omstandigheden top om te trainen, dus daar maak ik dan ook gebruik van." 

Marieke: "Voor een goede serieuze training kies ik voor de Bosbaan, maar thuis fietsen is soms wel praktischer. Ik woon en studeer in Rotterdam, dus dan is in de woonkamer een stuk fietsen soms een betere keuze." 

Regen of harde wind? 

Tone: "Regen. Roeien in de regen heeft op de een of andere manier wel wat. Het water wordt lekker vlak en het geeft een soort van rust. Uiteraard is het minder fijn om in de boot te klimmen als het regent, maar als je dan bezig bent en warm wordt: heerlijk. De wind heeft meer invloed op het roeien, waardoor je soms niet lekker kunt roeien."

Marieke: "Regen of harde wind? Doe mij maar zon! Maar als ik echt moet kiezen, doe dan maar regen. Met harde wind kun je soms echt niet roeien. En je weet wat ze zeggen: na regen komt zonneschijn."

Griep of een blessure?  

Tone: "Helaas had ik afgelopen maand last van de griep. Met griep gaat je conditie sowieso achteruit, met een blessure hoeft dat niet altijd. Als je een beetje last van je rug hebt, kun je niet roeien maar kun je wel fit blijven door te fietsen. Met griep kun je niks. Het is lastig kiezen. Als het een klein pijntje is, kies ik voor de blessure. Kan ik langer dan een halve week niet trainen door een blessure, dan kies ik voor de griep." 

Marieke: "Wat een negatief dilemma! Ik heb helaas veel last van blessures, maar afgelopen maand ging het een stuk beter. Net als Tone heb ik de griep deze winter al achter de rug. Als ik dan toch moet kiezen, dan maar een blessure. Want uiteindelijk kun je daarvan ook weer sterker uitkomen: what doesn't kill you, makes you stronger."

Doortrainen of hersteltijd nemen?  

Tone: "Goed luisteren naar je lichaam is het belangrijkste. Tijdens mijn stage maak ik lange dagen en als ik dan moet kiezen om daarnaast te gaan trainen of te rusten, luister ik goed naar mijn lichaam. Het is dan beter om even te rusten, om daarna weer goed te kunnen trainen."

Marieke: "Doortrainen! Als alles goed gaat, kun je lekker doortrainen. Dan ben ik op m'n best! En als we dan toch bezig zijn, gooien we er een schepje bovenop."

Meer keuzes van Tone en Marieke zien? Op ons Instagramkanaal plaatsen ze foto’s van keuzes die ze gedurende het jaar maken.

Aegon logo
Redactie | Aegon Blog
Aegon biedt wereldwijd zo'n 30 miljoen mensen oplossingen op het gebied van pensioenen, verzekeringen en vermogensbeheer. Omdat we het belangrijk vinden dat je zelf bewust financiële keuzes kunt maken, ontwikkelen we producten die je financieel zelfstandig maken. Met deze blog helpen we je op weg met nieuws en achtergrondinformatie.