Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Blog Roeien ‘Ik ben intens bang voor vuurwerk’

‘Ik ben intens bang voor vuurwerk’

12-12-2018

Marieke Keijser (21) en Tone Wieten (24) gelden als grote roeibeloften voor de toekomst. Tijdens hun weg naar olympisch goud in #Tokio2020 volgen we het duo van het Aegon Nationaal RoeiTeam op ons Instagramkanaal. In deze blog beantwoorden Marieke en Tone prikkelende dilemma’s over Sinterklaas, Kerstmis en oud en nieuw.

Gevulde speculaas of gevulde kalkoen?

Marieke: “Kalkoen, omdat het nog een beetje gezond en tóch lekker is. Ik associeer kalkoen met avondeten en gezelligheid. Speculaas is iets voor de zaterdagavond als ik in m'n eentje op de bank zit! Ik moet zeggen dat ik ook meer van Kerstmis dan van Sinterklaas ben…”

Tone: “Gevulde speculaas, ik ben een zoetekauw! We vierden vroegen nooit kerst. We aten natuurlijk wel met elkaar, maar gaven of kregen geen cadeaus. Sinterklaas was dé happening. Dan gingen we bij opa en oma eten en cadeaus uitpakken. Toen mijn opa overleed, is de traditie jammer genoeg gestopt.”

Gezond eten met kerst of lekker vet eten, maar dan wel twee dagen extra hard trainen?

Marieke: “Gezond eten, want dat kan ook écht heel lekker zijn. Ik maak nu bietjes uit de oven. Dat kan ik iedereen aanraden en het is supergezond. Bovendien weet ik niet wanneer ik die twee extra trainingsdagen dan moet plannen. Dan moet het jaar twee dagen langer worden!”

Tone: “Dan train ik wel twee dagen harder, zodat ik wat meer kan eten. Ik vind het ook ongezellig als ik zou moeten zeggen: ‘Ik sla dit over, want ik moet op de lijn letten’. Ik ga voor lekker eten!”

Kerst in een restaurant of lekker thuis?

Marieke: “Thuis. Dat heeft toch veel meer sfeer? Lekker de hele dag in de keuken staan, met z'n allen de afwas doen met een gezellig muziekje op de achtergrond. Je zou in een restaurant maar naast een luidruchtig stel zitten of zo. Dan heb je zomaar een vervelende kerst!”

Tone: “Thuis. Ook al hebben we het vroeger niet altijd thuis gevierd. Kerst was bij ons nooit zo’n fancy bedoeling. Gewoon gezellig met elkaar zijn. Een restaurant zorgt toch voor een andere, wat meer afstandelijke sfeer.”

Liever tien cadeaus geven of er één krijgen?

Marieke: “Dat is een makkie, tien cadeaus geven natuurlijk! Ik krijg wel graag cadeaus, maar ik vind het leuker om ze te geven. Thuis doen wij er eigenlijk niet aan, maar stiekem heb ik toch voor iedereen al wat in huis. Ik had even niks te doen op Black Friday!”

Tone: “Daar hoef ik niet over na te denken. Tien cadeaus geven! Ik vind het leuk om te zien dat je iemand helemaal blij kan maken met iets. Bovendien vind ik het soms ook een beetje ongemakkelijk om een cadeau te krijgen. Stel dat ik het net niet helemaal leuk vind. Of juist wél. Ik vind het moeilijk om te laten blijken dat ik het dan ook echt heel leuk vind.”

Vuurpijl of nieuwjaarsduik?

Marieke: “Nieuwjaarsduik. Ik ben intens bang voor vuurwerk! Een rotje dat voor me wordt afgestoken, nee bedankt. Ik heb nog nooit aan een nieuwjaarsduik meegedaan, maar als ik moet kiezen tussen dat of vuurwerk, dan kies ik voor de kou en die nieuwjaarsduik!”

Tone: “Ik heb niet heel veel met vuurwerk, dus ik ga voor de nieuwjaarsduik. Als jochie kocht ik altijd wel vuurwerk. Nu vind ik het leuker om ergens hoog te gaan staan en het te zien, in plaats van het zelf af te steken. Dan neem ik liever een frisse duik. Ik heb een tijd geleden ook eens meegedaan aan de nieuwjaarsduik bij Nereus. Lekker in de Amstel!”

Aegon logo
Redactie | Aegon Blog,
Aegon biedt wereldwijd zo'n 30 miljoen mensen oplossingen op het gebied van pensioenen, verzekeringen en vermogensbeheer. Omdat we het belangrijk vinden dat je zelf bewust financiële keuzes kunt maken, ontwikkelen we producten die je financieel zelfstandig maken. Met deze blog helpen we je op weg met nieuws en achtergrondinformatie.