Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

‘Ik ga geen negentig minuten naar een paar mannen kijken die achter een bal aanrennen’

11 juni 2018

doorRedactie | Aegon Blog

Onze keuzeroeiers Marieke Keijser en Tone Wieten hebben de eerste wereldbekerwedstrijd van het seizoen, in Belgrado, erop zitten. Marieke won samen met Ilse Paulis goud in de lichte dubbeltwee, Tone nam een zilveren medaille mee naar huis. Na thuiskomst legden we Marieke en Tone enkele prangende dilemma’s voor.

FaceTime of WhatsApp als je in het buitenland zit? 

Marieke: “Het liefst gebruik ik FaceTime, maar WhatsApp is eigenlijk makkelijker. Je hebt niet altijd de beschikking over goed internet waardoor een gesprek via FaceTime soms lastig is. WhatsApp kan altijd tussendoor. Maar als ik nog een derde optie mag toevoegen, dan pleit ik voor bellen. Dat doe ik eigenlijk het meest!

Tone: “FaceTime. Dat werkt voor mij beter en volgens mij verbruik je er minder MB’s mee dan via WhatsApp. Bovendien vind ik het leuk om een gezicht te zien. Ik kan er alleen wel goed ziek van worden als er een slechte verbinding is, dan bel ik iemand liever.” 

Goud bij de eerste World Cup of alle tentamens in één keer halen? 

Marieke: “Goud bij de World Cup! Tentamens kan ik altijd nog herkansen. Dat is ook niet leuk, maar een World Cup kun je niet opnieuw doen.”

Tone: “Oef, deze is wel heel lastig. Ik wil altijd goud winnen, maar als ik mijn tentamens niet haal, staan de herkansingen in een weekend van een andere wereldbeker gepland. Ik ga het tactisch spelen: zilver winnen op de eerste wereldbeker en al mijn tentamens halen. Daarna ben ik heel gretig om bij de volgende wedstrijd goud te pakken, kan ik daar alle focus op leggen en hoef ik me even niet op mijn studie te concentreren.”

Water of energydrank? 

Marieke: “Water. In energydrank zit veel troep zoals suikers en extra koolhydraten. Als het een zero variant is, zit er nog meer rotzooi in, dus dan drink ik liever water.”

Tone: “Water! Ik ben opgegroeid met het motto: je drinkt water of je drinkt niets. Bij ons thuis stond er nooit frisdrank in de koelkast. Voor een race drink ik trouwens wel een pre-workoutdrankje. Daar zit net zoveel cafeïne in als in een energydrankje."

Instagram of Facebook?

Marieke: “Instagram. Duh!” Lachend: “#KeuzeVanMarieke. Ik vind Instagram net wat actueler. En plaatjes kijken is leuker dan die artikelen en columns van Facebook. Insta is hot!”

Tone: “Instagram. Ik heb het idee dat Facebook is doodgebloed. Ik gebruik Facebook alleen om een beetje te scrollen, filmpjes te kijken en artikelen te lezen. In m'n Facebook-tijdlijn verschijnt te veel reclame, al moet ik zeggen dat dat bij Instagram ook steeds erger wordt.”

Roland Garros of het WK voetbal? 

Marieke: “Roland Garros. Nederland doet niet eens mee aan het WK, dan ga ik niet negentig minuten kijken naar een paar mannen die achter een bal aan rennen. Als Nederland wel had meegedaan, dan was ik in een Oranjeshirt gaan kijken. Ik vind tennis leuker dan voetbal. En het is sowieso leuk als een Nederlander het goed doet, zoals Kiki Bertens. Als ik naar tennis kijk, staat het meestal aan op de achtergrond, zodat ik er ook iets naast kan doen. Een tennispartij kan best lang duren!”

Tone: “Voetbal. Ik kijk eigenlijk nooit naar tennis. Ja, misschien als er een Nederlander speelt en het goed doet. Maar een random voetbalwedstrijd zet ik eigenlijk ook niet zo snel op.”

Aegon logo
Redactie | Aegon Blog
Aegon biedt wereldwijd zo'n 30 miljoen mensen oplossingen op het gebied van pensioenen, verzekeringen en vermogensbeheer. Omdat we het belangrijk vinden dat je zelf bewust financiële keuzes kunt maken, ontwikkelen we producten die je financieel zelfstandig maken. Met deze blog helpen we je op weg met nieuws en achtergrondinformatie.