Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

‘Ik heb altijd mijn hartslagmeter om’

22 maart 2018

doorRedactie | Aegon Blog

Voor onze 'keuzeroeiers' Marieke Keijser en Tone Wieten stond maart in het teken van samen óf alleen roeien. Marieke vertrok met de vrouwen van het Aegon Nationaal RoeiTeam naar de Sierra Nevada (Spanje), terwijl Tone met lede ogen toezag hoe zijn mannelijke teamgenoten op trainingskamp gingen naar Portugal. We legden Tone en Marieke een aantal dilemma’s voor aan de hand van hun foto’s op onze Instagrampagina.

Trainen jullie liever alleen of in een groep?

Tone: "In een groep. Ik hou er niet zo van om alleen te zijn. We hebben nu een hele leuke en gezellige groep. Met veel jonge gasten en een leuke sfeer. We trainen keihard, maar tussendoor is er ook ruimte voor een grapje."
Marieke: "In een groep, dan ben je samen aan het lijden en bovendien maak je elkaar beter. Als ik met mijn concurrenten train, wil ik ze verslaan. Daardoor brengen we elkaar naar een hoger niveau."

Overwinteren jullie liever in Nederland of ergens in Zuid-Europa?

Tone: "Dan ga ik toch voor Zuid-Europa. Je hebt geen last van de regen en wind, waardoor je gewoon kan blijven roeien. Als ik mee had gekund op trainingskamp, had ik dat gedaan. Helaas moest ik coschappen lopen en moest ik in Nederland blijven." 
Marieke: "Zuid-Europa. Warmte, zon, lekker roeien, geen ijs, goed eten, geen afwas, ontbijt wordt gemaakt: need I say more?! Ik kan prima drie weken zo leven, mij hoor je niet klagen. Dit jaar was het heel leuk op de kamer met mijn roomie Roos de Jong. Maar na drie weken is het ook weer fijn om naar huis te gaan en lekker in je eigen bed te liggen."

Datagedreven trainen of op gevoel? 

Tone: "Datagedreven. Ik heb altijd mijn hartslagmeter om en ik hou me goed aan mijn hartslagzones. Dat werkt voor mij wel lekker. Als ik m’n meter vergeet fiets ik niet terug, dan probeer ik de scores te roeien die ik normaal ook roei met die hartslag. Ik meet dan af en toe m’n pols om te kijken hoe het gaat." 
Marieke: "Op gevoel. Ik vind het prettiger om te voelen en te doen waar ik zin in heb, want daar word ik meestal ook gelukkig van. Gelukkig heb ik een coach die alles op data doet. Ik ben iemand die vergeet om de apparatuur mee te nemen of überhaupt vergeet om de batterijen op te laden. Op mijn halve finale bij het WK onder 23 was ik mijn tempoteller vergeten." Lachend: "Nu ik erover nadenk: misschien ben ik wel een gevoelsroeier omdat ik soms zo’n sloddervos kan zijn." 

Roeien op een aangelegde roeibaan of op natuurwater?

Tone: "Natuurwater. Als je op de Amstel roeit hoef je maar één keer te draaien. Op de Bosbaan ben je rondjes aan het roeien, dat is minder leuk. De training duurt daardoor ook veel langer. Het is elke keer hetzelfde stukje. Nee, geef mij maar natuurwater!" 
Marieke: "Natuurwater. Dat is meestal veel mooier, ook door de omgeving. Roeien op een mooi meer tussen de bergen vind ik mooier dan twee kilometer roeien en dan moeten keren. Op de Bosbaan ben je in tien minuten wel aan de overkant." Lachend: "Of twaalf als je wind tegen of een slechte dag hebt." 

Cappuccino of een dubbele espresso?

Tone: "Ik bestel altijd gewoon zwarte koffie. Ik vind een cappuccino ook wel lekker, maar ik drink koffie vooral voor de cafeïne. Voor mij hoeft het dan niet echt lekker te zijn, het moet gewoon zijn werk doen." 
Marieke: "Dat ligt eraan hoe moe ik ben. In de ochtend ga ik voor een dubbele espresso en in de middag voor een cappuccino. Als ik mag uitslapen op zondag, kies ik voor een cappuccino. En als ik in een zwaar trainingsblok zit ga ik voor de dubbele espresso." 

College volgen of stage lopen?

Tone: "Stage lopen. Tijdens een college leer je alleen de theorie, tijdens een stage pas je die theorie ook echt toe. Je leert het dan zoveel sneller en het is ook nog eens veel leuker. Je ziet meteen hoe alles in de praktijk werkt." 
Marieke: "Ik kan het nog niet helemaal zeggen, want ik heb nog geen stage gelopen. Ik denk dat stage lopen naast het roeien lastig is. Bij colleges heb je iets minder verantwoordelijkheid. Het lijkt me dat je dat iets makkelijker kan bijkomen van een zware training." 

Aegon logo
Redactie | Aegon Blog
Aegon biedt wereldwijd zo'n 30 miljoen mensen oplossingen op het gebied van pensioenen, verzekeringen en vermogensbeheer. Omdat we het belangrijk vinden dat je zelf bewust financiële keuzes kunt maken, ontwikkelen we producten die je financieel zelfstandig maken. Met deze blog helpen we je op weg met nieuws en achtergrondinformatie.