Overslaan en naar de inhoud gaan
Weten wat Aegon met uw informatie doet? Bekijk ons nieuwe Privacy Statement.
Ok

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

‘Ik heb ooit gekampeerd en vond er geen zak aan’

17 november 2017

doorRedactie | Aegon Blog

 

Marieke Keijser (20) en Tone Wieten (23) gelden als grote roeibeloften voor de toekomst. Tijdens hun weg naar olympisch goud in #Tokio2020 volgen we het duo van het Aegon Nationaal RoeiTeam op ons Instagramkanaal. Tijd om kennis te maken! 

Ochtendmens of nachtbraker 

Marieke: “Ochtendmens, maar wel eentje die een kop koffie nodig heeft. Ik train altijd in de ochtend, voordat ik naar college ga. Ik volg een studie Beleid & Management Gezondheidszorg. Dus ja, voor college trainen betekent automatisch ook vroeg opstaan en dat houdt weer in dat ik geen nachtbraker kan zijn.” 

Tone na lang nadenken: “Ik ben toch meer een ochtendmens. Zeker in het seizoen. Mijn dagen zijn vaak volgepland, waardoor ik ’s avonds ook vrij snel moe ben.” 

Film of serie 

Marieke: “Oef! Ik ga dan toch voor een serie, want het lukt me meestal niet om me langer dan anderhalf uur ergens op te concentreren. Ik moet trouwens zeggen dat ik Netflix aardig aan het uitmelken ben. Een paar van mijn favoriete series zijn Lie to Me, Gossip Girl en Gilmore Girls. Maar ook Nederlandse series als Flikken en Penoza kijk ik graag.”

Tone: “Een serie vind ik altijd gevaarlijk, dan is er een kans dat ik ga binge watchen, terwijl je ook andere dingen moet doen. Uit veiligheid kies ik voor een film. Een lievelingsfilm heb ik niet echt. Qua series kan ik erg genieten van How I Met Your Mother, Narcos en Breaking Bad.” 

Amsterdam of Rotterdam

Marieke: “Rotterdam. Dat is een gevoel, kan ik niet beschrijven. En dat gevoel heb ik niet bij Amsterdam. Ik kom graag bij de Kralingse Plas of in de Witte de Withstraat, waar je gezellig een hapje kunt eten of een drankje kunt doen. En ik kom minstens één keer per jaar bij Diergaarde Blijdorp met mijn oppaskindje.” 

Tone: “Amsterdam. Ik ben er geboren en opgegroeid. Overigens moet ik zeggen dat ik ook weinig in andere steden kom om rond te lopen. Daar kom ik alleen om te roeien. Ik ga niet snel voor m’n lol een dagje naar Den Bosch, Rotterdam of Maastricht. Mijn hot spot in Amsterdam? Dan ga ik toch voor een mooi plekje langs de Amstel.” 

Vlees of vis 

Marieke: “Vlees, en dan het liefst biefstuk. Ik houd eigenlijk ook helemaal niet van vis. Alleen kibbeling vind ik lekker, maar dat is gefrituurd, dus dat vermijd ik als sporter liever.”

Tone: “Vlees, zonder twijfel. Kibbeling, een lekkerbekje of andere gefrituurde vis gaan er wel in, maar verder niet echt. Schotel me dan liever een ossenhaas voor, of de spareribs van Cannibale Royale, die zijn echt heel erg goed. Maar uiteindelijk eet ik het vaakst kip.” 

Zon of sneeuw 

Marieke: “Zon. Kou, da’s niks voor mij! Roeien in de zon is ook leuker dan met sneeuw. Het is nu nog een graad of tien, maar m’n dubbele dekbed is alweer m’n beste vriend.” 

Tone: “Zon. Ik vind het lekkerder als het iets warmer is. Sneeuw is ook nat, hou daar niet zo van. Klinkt dat gek? Als roeier word je niet zo nat als het goed is, tenzij je een spetteraar voor je hebt zitten.”

Kamperen of hotel 

Marieke: “Ik heb ooit gekampeerd en vond er geen zak aan. Ik miste alles wat een hotel te bieden heeft. Verder ben ik niet zo van de luxe, maar dus wel als het neerkomt op buiten of binnen slapen.”

Tone: “Als ik ver op vakantie ga, kies ik een hotel. Als ik dichterbij ben, kampeer ik. Ik moet kiezen? Dan toch een hotel. Geef mij maar wat luxe, vind ik lekkerder.”

Boerenkool of nasi goreng 

Marieke: “Hmm, lastig. Boerenkool dan maar. Dat gevoel van thuiskomen, drie keer nat geregend zijn en dan een heerlijk warm bord vol met groenten en koolhydraten. Dan voel ik me meteen tien keer beter.” 

Tone: “Ik vind stamppot en aziatisch eten allebei lekker. Maar ik ga toch voor stamppot. Lekker makkelijk en het vult goed.” 

 

Meer keuzes van Tone en Marieke zien? Op ons Instagramkanaal plaatsen ze foto’s van beslissingen die ze gedurende het jaar maken. In een video, die maandelijks verschijnt, lichten zij deze keuzes nader toe. 

Aegon logo
Redactie | Aegon Blog
Aegon biedt wereldwijd zo'n 30 miljoen mensen oplossingen op het gebied van pensioenen, verzekeringen en vermogensbeheer. Omdat we het belangrijk vinden dat je zelf bewust financiële keuzes kunt maken, ontwikkelen we producten die je financieel zelfstandig maken. Met deze blog helpen we je op weg met nieuws en achtergrondinformatie.