Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

dilemmablog Marieke Keijser Tone Wieten
Blog Roeien ‘Ik wil zo ver mogelijk in het toernooi komen’

‘Ik wil zo ver mogelijk in het toernooi komen’

11-07-2018

Verliezen onze keuzeroeiers Marieke Keijser en Tone Wieten liever in de B-finales of gaan ze liever in de voorrondes eruit? En wat kijken ze eerder tijdens deze sportzomer: Wimbledon of de Tour de France? Een nieuwe aflevering met dilemma’s van Marieke en Tone!

Film of documentaire?

Marieke: “Ehm, ja. Deze vind ik heel moeilijk. Films en documentaires zijn echt verschillend! Ik denk dat ik vaker films kijk, maar ik zou willen dat ik documentaires kon zeggen zodat ik wat intelligenter overkom, haha. Mijn lievelingsfilms zijn romantische komedies, kun je halverwege zo lekker in slaap vallen. Ik heb laatst wel Icarus gezien, een documentaire over het dopingprogramma van Rusland. Super goed!”
Tone: “Hoewel het eigenlijk een beetje afhangt van het moment kies ik nu films. Meestal kijk ik actiefilms. Lekker ontspannen op de bank, even niks anders.”

Wimbledon of Tour de France?

Marieke: “Tour de France. Dat kan ik de hele dag aan hebben staan terwijl ik ondertussen andere dingen doe. In mijn huis wordt het goed gevolgd. We hebben toevallig net een poster waarop alle etappes staan opgehangen in de keuken.” 
Tone: “Tour de France. Afgelopen jaar heb ik een racefiets gekocht. Staat de Tour nu wat dichterbij, dus ga je er ook wel meer naar kijken. Wie er gaat winnen? Zoveel wielrenners ken ik nog niet, haha!” 

Verliezen in de B-finale of eruit in de voorrondes?

Marieke: “Daar kan ik eigenlijk geen uitspraak over doen, heb beide gelukkig nog nooit meegemaakt! Als ik met goed roeien zou verliezen in de B-finale, kies ik daarvoor. Dan doe je in ieder geval meer race-ervaring op. Als je in de B-finale roeit, dan is dat op dat moment jouw raceniveau en kun je er iets van leren."
Tone: “Eigenlijk is dat wel een aparte keuze, want verliezen in de B-finale betekent dat je al een slechte halve finale hebt geroeid. En als je in de voorronde eruit ligt heb je geen kans meer, dan is de C-finale misschien zelfs in beeld. Ik wil hoe dan ook zo ver mogelijk in het toernooi komen. Dus hoe vervelend het ook is, dan ga ik voor verliezen in de B-finale."

Factor 50 of zonneolie?

Marieke: “Goede zonnebrandcrème. We zijn veel buiten en ik verbrand redelijk snel. Tijdens wedstrijden gebruik ik geen zonnebrand omdat je poriën dan dicht gaan, dan zweet je niet lekker. Maar als ik na het roeien klaar ben, smeer ik factor 30 op.” 
Tone: “Doe mij maar gewoon factor 50. Tijdens roeien kiezen we vaak voor factor 30 of 50, zodat we niet verbranden. Ik vergeet me nog wel eens in te smeren, wat eigenlijk slecht is. Gelukkig valt de Nederlandse zon enigszins mee. Het ligt ook aan de tijd. ’s Ochtends is de zon nog niet zo sterk.” 

Wildwaterkanoën of suppen?

Marieke: “Suppen! Ik heb het eigenlijk nog nooit gedaan, maar het lijkt me lekker rustgevend. Ik weet ook niet hoe het is om te wildwaterkanoën. Bij suppen krijg ik een beetje het vakantiegevoel. Misschien dat ik daar wel een beetje aan toe ben!” 
Tone: “Oeh, ik vind beide eigenlijk heel leuk! Ik heb het allebei ook al eens gedaan, op zee. Maar ik ga toch voor wildwaterkanoën. Lekker door de golven heen beuken, je weer terug laten voeren door de golven en dan nog een keer. Echt lachen!”
 

Aegon logo
Redactie | Aegon Blog,
Aegon biedt wereldwijd zo'n 30 miljoen mensen oplossingen op het gebied van pensioenen, verzekeringen en vermogensbeheer. Omdat we het belangrijk vinden dat je zelf bewust financiële keuzes kunt maken, ontwikkelen we producten die je financieel zelfstandig maken. Met deze blog helpen we je op weg met nieuws en achtergrondinformatie.