Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

‘Voor een boek heb je concentratie nodig, die heb ik meestal niet'

04-05-2018

Nederlands kampioen worden of een nieuw PR roeien? Lezen of een spelletje spelen? We legden roeiers Marieke Keijser en Tone Wieten weer een aantal stellingen voor! 

Ontbijt op bed of vlug aan het aanrecht? 

Marieke: “Wat ik het liefst doe: ontbijten op bed. Wat ik het vaakst doe: ontbijten op de fiets, een appel of een banaan of zo, haha. Ontbijt op bed past niet echt bij mijn levensstijl. De maandag na het NK heb ik trouwens wel ontbijt op bed gekregen, dat was superchill. Dan eet ik ook meer: croissants, een omelet met groente en allemaal lekkere broodjes. Normaal eet ik nooit zo veel!” 
Tone: “Vlug aan het aanrecht. Ik denk vooral even aan wat praktisch is. Ik wil toch geen kruimels in bed! Bovendien is liggend eten toch ook helemaal niks? Gewoon zittend of staand, dat is het beste. Ik ontbijt trouwens ook nooit uitgebreid, doe een shake in de blender en dan ga ik weer verder.”

Honderd km wielrennen of vijftien kilometer hardlopen?

Marieke: “Op een mooie zomerse dag vind ik het leuker om te fietsen. Honderd kilometer toeren op de wielrenfiets met tussendoor een stukje appeltaart? Dan ga ik voor het fietsen! Het gaat me ook makkelijker af dan hardlopen, daarbij krijg ik na een uur al pijntjes. Fietsen is wat dat betreft wat makkelijker en hou ik ook langer vol.” 
Tone: “Easy: wielrennen! Ik kan niet hardlopen. Vroeger had ik een knieblessure, waar ik ook aan geopereerd ben. Dus dit is ook wel een beetje een gedwongen keuze.” 

Chillen op het strand of in een recreatiepark?

Marieke: “Chillen op het strand. Voor mijn gevoel is dat iets natuurlijker en ik vind de zee wel leuk. Daarbij kan je ook hardlopen of surfen op het strand. En als je niet actief wil doen, is de zee lekker rustgevend.” 
Tone: “Strand, zonder twijfel. Ik kom er al vanaf jongs af aan. Mijn moeder heeft ook een vakantiehuisje aan het strand, waar we in de zomervakanties vaak naartoe gingen. Lekker met vrienden en familie spelletjes spelen. Door het roeien lukt dat nu niet altijd meer, maar het strand blijft voor mij voelen als een tweede thuis.” 

Nederlands kampioen of een nieuw PR roeien? 

Marieke: “Oeh, dit is lastig! Als ik een nieuw PR roei, sta ik waarschijnlijk dicht bij de top van de wereld. Mijn PR is 7 minuut 28 en het wereldrecord van seniordames is 7 minuut 24. Stel dat ik een nieuw PR roei, dan ben ik wel heel dicht bij een wereldrecord. Als ik daar geen Nederlands kampioen mee word, zou ik dat wel jammer vinden. Maar als ik een nieuw wereldrecord roei en iemand anders roeit nog harder, dan zouden we een hele goede lichte dubbel kunnen vormen. 
Als ik echt moet kiezen ga ik voor de nationale titel. Ik wil gewoon winnen, kan totaal niet tegen mijn verlies.” 
Tone: “Ik heb toevallig op de NK een nieuw PR geroeid. Maar ik had toch liever willen winnen. Het maakt niet uit of het om een nationale of een wereldtitel gaat, ik wil gewoon winnen. Ook al is het in een ontzettend slome tijd, dat maakt mij niks uit. Winnen is belangrijker. Dus ik kies voor Nederlands kampioen.” 

Lezen of een spelletje spelen?

Marieke: “Een spelletje spelen. Voor een boek heb je echt concentratie nodig, dat heb ik meestal niet. Op trainingskamp neem ik altijd wel boeken mee, met het idee dat ik ze ga lezen. Maar dat is nog nooit gebeurd. Met spelletjes spelen kun je winnen en dat vind ik dan wel weer heel leuk!” 
Tone: “Poeh… Als ik een heel leuk boek heb, lees ik wel. Maar ik lees eigenlijk heel weinig. Als ik echt moet kiezen ga ik voor een spelletje spelen. Ik kies daarmee ook indirect voor gezelligheid met m’n teamgenoten of met wie ik dat spelletje dan ook zou spelen.”

Aegon logo
Redactie | Aegon Blog,
Aegon biedt wereldwijd zo'n 30 miljoen mensen oplossingen op het gebied van pensioenen, verzekeringen en vermogensbeheer. Omdat we het belangrijk vinden dat je zelf bewust financiële keuzes kunt maken, ontwikkelen we producten die je financieel zelfstandig maken. Met deze blog helpen we je op weg met nieuws en achtergrondinformatie.