Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

'Cryotherapie lijkt mij helemaal niets'

22 november 2018

doorRedactie | Aegon Blog

Marieke Keijser (21) en Tone Wieten (24) gelden als grote roeibeloften voor de toekomst. Tijdens hun weg naar olympisch goud in #Tokio2020 volgen we het duo van het Aegon Nationaal RoeiTeam op ons Instagramkanaal. In deze blog beantwoorden Marieke en Tone prikkelende dilemma’s. Zitten ze liever een hele dag op school of een hele dag in de roeiboot?

Liever trainen in de boot of op de ergometer?

Marieke: “Trainen in de boot! Ik vind roeien in de boot gewoon heel leuk, op een ergometer voelt het meer als een moetje. Het hoort er nu eenmaal bij. Als het slecht weer is, kunnen we ook beter op de ergometer trainen. Maar het liefst zit ik gewoon in de boot.”

Tone: “Trainen in de boot. Als ik op het water roei, heb ik het gevoel dat de tijd veel sneller gaat. Ik vind het heerlijk om op de Amstel te roeien, een beetje sturen, wat bochtjes doen. Je kan dan ook goed op je techniek letten. Op de ergometer duurt een training voor mijn gevoel net wat langer.”

Liever cryotherapie of een massage om te herstellen?

Marieke: “Een massage. Dat cryotherapie lijkt me helemaal niks! Volgens mij is het ook niet bewezen dat die koude temperatuur bevorderend is voor je herstel op de lange termijn. Dat heb ik in ieder geval gehoord. Doe mij maar een massage, dan maken we er direct een dagje sauna van!”

Tone: “Ik heb niet heel veel ervaring met cryotherapie. Ik heb het wel een keer gedaan en vond het toen best lekker, maar eigenlijk zou ik het vaker moeten proberen. Massages kunnen daarentegen best zwaar zijn als je net een zware training achter de rug hebt. Cryotherapie dan maar!”

Liever een eiwitrijk of een koolhydraatrijk dieet?

Marieke: “Eiwitrijk! Ik ben een lichte roeier. Koolhydraten en een lichte roeister gaan nu eenmaal niet samen. Eiwitten zijn het belangrijkst voor het herstel van mijn spieren.”

Tone: “Een koolhydraatrijk dieet is gewoon lekker! Dan mag je veel lekkere dingen eten. Zelf volg ik over het algemeen een dieet dat meer uit eiwitten bestaat, dus ik kies daar maar voor. Een dieet met veel biefstuk, kip en kwark. Pasta, brood en rijst gaan je op den duur toch de neus uit komen, denk ik.”

Liever een hele dag op school zitten of een hele dag in de roeiboot?

Marieke: “Een hele dag in de roeiboot. Mag ik dan wel uitstappen om naar de wc te gaan? Het is wel lang hoor, een hele dag, maar ik vind roeien veel leuker. Het is in ieder geval geen dilemma dat ik ooit ga uitproberen, haha.”

Tone: “Voor een keer is een hele dag in de roeiboot wel leuk, doe mij dat dus maar. Roei ik lekker een marathon over de ringvaart, dat is rond de honderd kilometer. Let's go!”

Liever vandaag één wens doen of tien jaar wachten en er dan drie mogen doen?

Marieke: “Vandaag één wens. Ik weet niet of ik over tien jaar nog leef. Dat klinkt misschien gek, maar zo denk ik wel. Wat ik dan zou wensen? Ja, dat ga ik natuurlijk niet zeggen!”

Tone: “Dan wens ik toch gewoon dat ik nu drie wensen mag doen? Nee, zonder gekheid: ik zou ze bewaren. Wat zou ik nu moeten wensen? Dat ik olympisch goud cadeau krijg? Dat moet ik gewoon verdienen, daar moet ik hard voor werken. Ik bewaar die wensen wel.”

 

Aegon logo
Redactie | Aegon Blog
Aegon biedt wereldwijd zo'n 30 miljoen mensen oplossingen op het gebied van pensioenen, verzekeringen en vermogensbeheer. Omdat we het belangrijk vinden dat je zelf bewust financiële keuzes kunt maken, ontwikkelen we producten die je financieel zelfstandig maken. Met deze blog helpen we je op weg met nieuws en achtergrondinformatie.