Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Blog Roeien Varsity of WK roeien?

Varsity of WK roeien?

11-04-2018

De Varsity of het WK Roeien? Studentenroeien of uitkomen voor het Aegon Nationaal RoeiTeam? We legden weer een diverse reeks stellingen voor aan Marieke Keijser en Tone Wieten.

Varsity of WK roeien? 

Marieke: "WK roeien. Bij de wereldkampioenschappen is de top van de wereld aanwezig, bij de Varsity de top van Nederland. Mijn ambities liggen meer bij de wereldtop en de Varsity doe ik dit jaar erbij. Ik kan me wel voorstellen dat als je als man de Varsity wint, je echt het baasje van de vereniging bent en dat is ook wel heel cool. Als ik een man zou zijn, zou ik misschien de Varsity zeggen."
Tone: [Na heel lang nadenken] "Het zijn eigenlijk twee heel verschillende wedstrijden. Bij de Varsity doe je het voor de vereniging en bij de WK doe je voor het hele land. Dan roei je ook met de jongens waar je tijdens de Varsity tegen zou roeien. Dit jaar kies ik voor de Varsity. Volgend jaar voor de WK, want dan moeten we ons kwalificeren voor de Olympische Spelen."

Studentenroeien of voor het Aegon Nationaal RoeiTeam?

Marieke: "Studentenroeien. Het begint nooit bij de nationale selectie en daar eindigt het ook niet. Met de studentenroeivereniging heb je een basis om op terug te vallen. In het nationale team is de één z’n dood de ander z’n brood, in het studententeam roei je met vrienden. Maar aan de andere kant: zonder Skadi is er geen Aegon Nationaal RoeiTeam en zonder het Aegon Nationaal RoeiTeam geen Skadi."
Tone: “Soms heb ik weleens spijt van m'n keuze om zo snel bij de bond te gaan roeien, ik had eigenlijk langer bij mijn studentenroeivereniging willen blijven. Daar roei je met leeftijdsgenoten, is het niet altijd even serieus. Bij je club bouw je meer een band op met teamgenoten. Dan ga je na een dag trainen even eten of wat gezelligs doen. Bij de roeibond is het iets minder collegiaal. Roeien bij de bond is ook een soort baan.” 

Met één of met twee riemen roeien? 

Marieke: "Twee, want dat kan ik wel aardig… Voor mij is het boordroeien ingewikkelder en uiteindelijk kan ik er de Olympische Spelen niet mee winnen. Ik heb er ook niet zo heel erg veel ervaring mee. Als ik met een riem roei, doe ik het puur voor de lol. 
Tone: "Op dit moment met één, daar ben ik beter in. Ik vind skullen (met twee riemen) ook wel iets moois hebben. Daar ben ik ooit mee begonnen. Eigenlijk zou ik het liefst allebei kiezen. Nee, ik zou voor boordroeien kiezen. Skullen is soms leuk voor de afwisseling."

Pasen: extra veel eieren eten of extra veel roeien? 

Marieke: “Extra veel roeien. Ik ben niet zo’n feestdagentype. Ik vind het wel leuk, maar zodra er sociale verplichtingen en dat je op bepaalde tijden bij je bij familie moet zijn dan is dat niet mijn ding. Toen ik bij de skiffhead was dacht ik nog: was ik nu maar Pasen aan het vieren, haha. Maar nu kies ik toch weer voor extra veel roeien.”
Tone: "Extra veel roeien. Ik heb ook helemaal geen paasontbijt gehad. Feestdagen stellen voor een roeier sowieso niet zo heel veel voor. Dat is voor mij in ieder geval al tijden zo. Op een feestdag kan je ook prima trainen. Met kerst, oud- en nieuwjaarsdag roei ik ook gewoon. Het scheelt dat het buiten dan ook lekker rustig is."

Tijdens de Varsity met clubgenoten op het droge of in de boot? 

Marieke: “In de boot, natuurlijk! Ik moet zeggen dat ik de sfeer wel heel bijzonder vind. Dat maakt de Varsity ook heel uniek en is voor ons roeiers weer extra leuk om daar te starten. De historie en de strijd tussen de verenigingen is bij de Varsity het allerhoogst. Je bent dan ook het meest trots op jouw vereniging als je daar bent. Je hele vereniging komt samen, dat geeft een soort thuisgevoel."
Tone: "In de boot. Kijken is leuk, maar op de kant bij wedstrijden kriebelt het altijd, zo van: nu ik wil ook roeien! Dus lekker de boot in. Dan krijg je echt die rush van zo’n wedstrijd, dat je wilt winnen en dat je kan sprinten. Daar hou ik wel van."

Een kunststof- of houten boot? 

Marieke: "Ik heb echt geen dilemmagevoel hierbij! Ik wil zo snel en zo hard mogelijk, dus ik kies dan voor kunststof. Een beetje met de tijd meegaan. Of ik later wel in een houten boot roei? Weet ik niet, misschien wel. Maar wel alleen als de zon schijnt!"
Tone: "Hout heeft iets historisch, maar tegenwoordig zijn alle boten van kunststof. Vaak wordt er gezegd dat het niet gaat om de afstelling, maar de instelling. Maar met een houten boot ligt het zeker niet alleen aan de instelling... Kunststof dus."

Aegon logo
Redactie | Aegon Blog,
Aegon biedt wereldwijd zo'n 30 miljoen mensen oplossingen op het gebied van pensioenen, verzekeringen en vermogensbeheer. Omdat we het belangrijk vinden dat je zelf bewust financiële keuzes kunt maken, ontwikkelen we producten die je financieel zelfstandig maken. Met deze blog helpen we je op weg met nieuws en achtergrondinformatie.