Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Lisanne Melkweg
Blog Sparen ‘Alles wat je dagelijks gebruikt, mag veel geld kosten’

‘Alles wat je dagelijks gebruikt, mag veel geld kosten’

18-02-2020

Zegt de inhoud van een portemonnee iets over wie je bent en hoe je met geld om gaat? Bij Aegon denken we van wel. Lisanne Lek trekt haar magische portemonnee met gouden sterretjes en we kwamen tot de conclusie dat zij een échte levensgenieter is. Lees snel verder waarom!

Knipgetallen

Cash in de knip: briefje van €10,- en €2,15 aan kleingeld

Aantal pasjes: 9

Knip sinds: 2016

Bijzonderheid: Heel veel bonnen die allemaal leuke herinneringen zijn

“Dit is niet mijn enige portemonnee”

“Ik heb deze portemonnee zelf gekocht. Ik ben nogal fan van mooie tassen, portemonnees en kleine creditcardhouders. Als ik een mooie zie, kan ik het moeilijk laten liggen. Hoeveel ik er heb? Iets van 6 of 7 portemonnees. Soms heb ik zin in een ander, dan wissel ik ze af. Deze past mooi bij deze tijd van het jaar. En door de gouden sterretjes oogt het een beetje magisch.”

De leuke-dingen-pas

Als we de knip van Lisanne verder ontleden, komen we 2 betaalpassen tegen. “Dit zijn de passen die ik het meest gebruik. Ik heb er eentje waar al mijn vaste lasten afgaan: de hypotheek, mijn zorgverzekering, boodschappen. Die andere betaalpas is voor leuke dingen! Daar stort ik elke maand een bedrag op en dat mag opgaan aan kleding, etentjes, concerten.” Waarom 2 aparte passen? “Dan weet ik dat ik nooit meer uitgeef dan ik kan. En wat er overblijft, laat ik er lekker op staan. Ik heb ook nog een spaarrekening. Daar zit ik niet aan!”

Handje contantje

“Vroeger had ik eigenlijk nooit cash bij me.” Dat is tegenwoordig wel anders vertelt ze terwijl ze wat muntgeld en een briefje uit de rits van de portemonnee tovert. “Het is niet veel want ik pin eigenlijk alles. Ik ben er alleen achter dat het soms wel handig is om wat contant geld te hebben want je kan niet altijd overal pinnen.”

“Muziek is heel belangrijk voor me”

“Ik ga best vaak naar concerten of feestjes. Van muziek krijg ik altijd veel energie. Het is belangrijk voor me dus ik probeer dat vaak te doen. Mijn laatste concert? Dat was Guy Sebastian in de Melkweg. Bij een concert komt het echt tot leven. Het geeft een andere dimensie aan de muziek die je normaal via je koptelefoon luistert. Daar kan ik dan heel lang van nagenieten. Er staan alweer wat leuke concerten op de planning!”

Onbestemd vakje met allemaal leuke herinneringen

Muntjes voor drank van verschillende feestjes, veel bioscoopkaartjes én bonnetjes van allemaal etentjes. Dat zijn allemaal leuke dingen! “Ja, ik ben wel een levensgenieter. Ik houd van de bios, en ga ook best vaak met mijn nichtje van 6 ernaartoe. Dat is dan extra leuk. En ja al die bonnetjes: onder andere van lunches met mijn beste vriendinnetjes.” Zó, en een pittige bon van bijna €400,-. “Een groepje geliefde collega’s had me voor mijn verjaardag verrast met een borrel. Daarna zijn we nog wat gaan eten. Dat heb ik toen voorgeschoten maar iedereen heeft het Tikkie netjes betaald hoor! Leuk om zo die herinneringen op te halen.”

“Geld mag rollen maar tot op zekere hoogte”

“Er zitten verder eigenlijk alleen standaard passen in. OV-chipkaart, identiteitsbewijs. Oh en een fashionpaspoort van de designer outlet in Roermond. Of ik zo een shopper ben? Ja, geld mag bij mij wel graag rollen, maar tot op zekere hoogte. Ik geef alleen geld uit wat ik heb. Mijn regel is: alles wat je dagelijks gebruikt, dat mag veel geld kosten. Het is dan de investering waard.”

Sadia Shirriff,
Redacteur
Ik ben communicatiespecialist bij Aegon. Ik houd me elke dag bezig met het begrijpelijk maken van onze ingewikkelde informatie. Zowel in onze brieven en e-mails als op de website. Ik vind het heel interessant om me te verplaatsen in onze klanten. En als ik er ook nog een beetje creativiteit op los kan laten, ben ik in mijn element!