Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Blog Sparen “Leuke cadeaus voor weinig? Ga naar de kringloopwinkel!”

“Leuke cadeaus voor weinig? Ga naar de kringloopwinkel!”

07-11-2019

De feestelijke decembermaand staat voor de deur. Voor veel mensen een maand vol met familie en vrienden. En een maand vol cadeaus. Om het een beetje leuk te houden voor de portemonnee is kringloopwinkels afstruinen een goed idee. Wat merken kringloopwinkels van de dure decembermaand? We vragen het Tinus, mede-eigenaar van Kringloop Loosduinen in Den Haag.

Nog even en dan is het december. Een drukke tijd voor de jullie?

Tinus: “Dat valt mee. Wel merken we een verschuiving in spullen waarvoor mensen komen. Zo verkopen we in december minder grote meubels en meer kleine items. Mensen die het niet zo breed hebben, geven hun geld in december namelijk liever uit aan eten en cadeautjes voor vrienden en familie dan aan spullen voor hun interieur. Ook hebben we in de feestmaand meer jongeren over de vloer. Die zoeken dan voor niet al te veel geld leuke cadeautjes.”

Wat voor mensen komen hier eigenlijk?

“Wie niet? Haha! Er komen mensen die het financieel net rond kunnen breien, maar ook mensen die meer dan genoeg geld hebben en op zoek zijn naar aparte dingen. Ook lopen mensen die werk zoeken regelmatig binnen. Daar zijn we blij mee, want we werken met veel vrijwilligers. Vaak zijn dit mensen uit de buurt die niet kunnen werken of geen werk kunnen vinden. Ze zijn het thuiszitten beu en willen iets zinvols doen. Mathew is hiervan een mooi voorbeeld. Hij heeft epilepsie. Als hij een aanval krijgt, is de kans groot dat hij een paar dagen niet kan werken. Daardoor vindt hij lastig een reguliere baan. Wij zijn flexibel en zijn blij als hij vrijwillig komt helpen. Ondertussen werkt hij hier al ruim vier jaar. Hij is dé electronicaman voor ons.” 

Hoelang bestaat Kringloop Loosduinen?

“De winkel bestaat bijna vijf jaar. Voordat ik hier begon, was ik stratenmaker en onderhield ik tuinen. Ik had wel zin in wat anders. Toen ik werd gevraagd om mee te helpen met het opzetten van deze kringloopwinkel, twijfelde ik dan ook niet. In de winkel ontmoet ik veel verschillende mensen. Vaak zitten ze verlegen om een praatje en hebben het niet breed. Het is fijn om iets voor hen te kunnen betekenen. Zo was er laatst een man met zijn zoon in de zaak. De zoon zocht vier dvd’s uit en de man vroeg aan mij hoeveel het bij elkaar kostte. Eén euro, was mijn antwoord. De jongeman vroeg aan zijn vader of hij er nog twee mocht. De man zei dat hij dat niet kon betalen. Toen heb ik ze twee dvd’s voor niets laten uitzoeken. Daar waren blij ze mee. En ik ook!”

Hoe komen jullie aan alle spullen?

“We ontvangen dagelijks spullen. Veel komt uit huizen van overleden mensen. De nabestaanden willen snel van het roerend goed af en bellen ons dan. Wij halen het op en zetten het in de winkel. Ook krijgen we veel spullen van mensen die geen zin hebben om het op Marktplaats te zetten. Wat voor items het snelst verkocht worden? Phoe… daar is geen pijl op te trekken. De ene keer is het een kast, de andere keer een lamp.”

Terug naar de dure decembermaand. Welke tip heb je voor mensen die op hun uitgaven willen letten?

“Kom naar Kringloop Loosduinen. Haha! Maar ik meen het wel: in kringloopwinkels vind je voor weinig  leuke spullen om cadeau te geven en spelletjes die je met Sinterklaas of Kerst kunt spelen. Zo leen ik bordspellen die we hier hebben staan. Dit zorgt altijd voor een gezellige avond met mijn vrouw, zoon en dochter. En het is nog gratis ook!” 

Hoe sta jij er financieel voor?

Heb je een droom die je wilt najagen? Of maak je je zorgen om je geldzaken? Wat er ook speelt; het is fijn om je geldzaken op orde te hebben. Voor nu én in de toekomst. Online tool FinSnap helpt je om nú slimme keuzes te maken voor een financieel gezonde toekomst.

Gebruik FinSnap

annieck verkerk
Annieck Verkerk,
Communicatieadviseur
Ik ben Annieck. Iedere dag houd ik mij bezig met het maken van online content, van teksten tot video's. Saaie en lastige geldzaken interessant en toegankelijk maken, vind ik leuk!