Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Blog Sparen 3 babymusthaves die op geen enkel uitzetlijstje staan

3 babymusthaves die op geen enkel uitzetlijstje staan

16-07-2019

Zwangerschapshormonen doen gekke dingen met je. Zonder de lijst met musthaves en miskopen zou ik de hele babywinkel hebben leeggekocht. Maar er zijn een paar onmisbare zaken die ik op geen enkel lijstje tegenkwam. Dingen die je niet als kraamcadeau krijgt. En die je nooit worden toevertrouwd als ‘gouden tip’ door ervaren ouders. Omdat ze eigenlijk heel saai zijn. Maar wél heel belangrijk. 

1. Maandbudget en kasboek

Als je een kindje krijgt, verandert er veel. Ook in financieel opzicht. Kinderbijslag, kosten voor de crèche, kinderopvangtoeslag… Om nog maar te zwijgen over je extra gevulde boodschappenwagen. Dat is best even wennen. Het is daarom fijn om inzicht te hebben én te houden in je inkomsten en uitgaven. Zo zie je waar je moet bijsturen. Als je bijvoorbeeld echt minder geld moet uitgeven aan babykleertjes, zoals ik.

2. Buffer

Waargebeurd verhaal: onze koelvriescombinatie begaf het midden in een hittegolf. En dat terwijl de vriezer vol stond met afgekolfde moedermelk. Wat is het dan fijn om een financiële buffer te hebben! Doordat wij genoeg gespaard hadden, stond er dezelfde dag een nieuwe koelkast. Nog zo’n onmisbaar item: de wasmachine. Met al die babywas moet ik er niet aan denken dat die kapot gaat. Maar áls het gebeurt, heb ik een buffer om een nieuwe te kopen.  

3. Spaarrekening 

Natuurlijk, een buffer voor jezelf is belangrijk. Maar wat dacht je van een spaarpot voor je kleine? Ooit wil hij of zij misschien studeren of een huis kopen. Dan is het fijn om daar als ouders bij te kunnen helpen. Dus begin vandaag al. Zo heb je later een mooi bedrag gespaard. Want later komt sneller dan je denkt.

Ken je de Financiële Kraamlijst al?

Heb je na het lezen van dit blog last van financiële nesteldrang? Dan kun je je hart ophalen met onze Financiële Kraamlijst. Daar staat precies in wat je voor je baby moet regelen – van maand tot maand. Zo weet je zeker dat je niets vergeet. Zélfs als je geregeerd wordt door zwangerschapshormonen.

Download de Financiële Kraamlijst

Marlies Touburg,
Webredacteur
Hypotheken, beleggen, pensioen, verzekeren... Ingewikkelde stof. Maar wél heel belangrijk. Als contentspecialist bij Aegon ben ik daarom elke dag bezig om deze moeilijke onderwerpen begrijpelijk te maken. In lekker leesbare, heldere teksten. En dat doe ik met veel plezier!