Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

3 must do’s voor een big spender

12 januari 2018

doorRedactie | Aegon Blog

Heb jij aan het einde van je geld ook altijd een stukje maand over? Tijd voor verandering! Maar hoe pak je het aan? 3 tips om ervoor te zorgen dat je kunt sparen én genieten.  
 

1. Begin met budgetteren

Meten is weten, toch? Als jij niet precies weet hoeveel je kan besteden per maand, is de kans groot dat je je sneller laat verleiden tot extra aankopen. Budgetteren is het antwoord. Maar hoe? Je kunt bijvoorbeeld Excel gebruiken om je inkomsten en uitgaven bij te houden. Of je kiest voor een online kasboekje
 

2. Kies je spaardoelen

Een wereldreis? Een droomhuis? Sparen voor een doel waar je blij van wordt, zorgt ervoor dat je gemotiveerder bent om daadwerkelijk geld opzij te zetten. Wat het ook is, schrijf het op en maak het zo concreet mogelijk. Wat is je spaardoel, hoeveel moet je bij elkaar sparen en wanneer wil je het hebben? Dan weet je vervolgens hoeveel je maandelijks apart kunt zetten. 
 

3. Ken jezelf en speel daar op in

Je opvoeding kan een rol kan spelen in de financiële keuzes die je maakt, maar ook welk geldtype jij bent. De één gaat bijvoorbeeld kopen bij stress, terwijl de ander dan juist helemaal niets uitgeeft. Ken jouw financiële verleidingen zodat je daarop kunt anticiperen. Houd je bijvoorbeeld van shoppen? Spreek dan met jezelf af: bij twijfel niet kopen. En ken je de 24-uurs regel? Vind je het na 24 uur nog steeds de moeite waard om het te kopen? Zo ja, geniet er dan ook van!
 

Iedereen goed met geld

Nederlanders worden steeds meer zélf verantwoordelijk voor hun eigen financiële toekomst. Maar het regelen van geldzaken is niet ieders hobby. Veel mensen vinden het ingewikkeld of saai, en stellen het liever uit. Daarom gaat Aegon helpen. Dat doen we met handige tips, slimme weetjes én een test. In 5 minuten ontdek jij welk geldtype je bent en wat jouw valkuilen zijn. En natuurlijk krijg je concrete informatie die past bij jouw situatie. Zo maken we iedereen ‘goed met geld’!
 
Aegon logo
Redactie | Aegon Blog
Aegon biedt wereldwijd zo'n 30 miljoen mensen oplossingen op het gebied van pensioenen, verzekeringen en vermogensbeheer. Omdat we het belangrijk vinden dat je zelf bewust financiële keuzes kunt maken, ontwikkelen we producten die je financieel zelfstandig maken. Met deze blog helpen we je op weg met nieuws en achtergrondinformatie.