Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

4 momenten waarop je FinSnap wilt gebruiken

Aegon FinSnap geldzaken op orde
Blog Sparen 4 momenten waarop je FinSnap wilt gebruiken
30-11-2020

Het leven zit vol onverwacht mooie dingen. Een baby op komst of je droomhuis vinden. Maar er kunnen je ook nare dingen overkomen. Je wilt op beide financieel voorbereid zijn. Dat doe je gemakkelijk en snel met de online tool FinSnap.

Wat is FinSnap?

FinSnap is dé online tool waarmee je binnen 10 minuten jouw totale financiële plaatje inzichtelijk hebt. Na het (veilig) ophalen van je gegevens, geeft FinSnap je inzicht in je inkomsten en uitgaven. Voor nu en later. Zo zie je in één opslag waar er ruimte is of waar je juist te kort komt. Met dit inzicht denk je gemakkelijker vooruit in de toekomst als het gaat om je geldzaken. Bijvoorbeeld op deze 4 momenten:

1. Je baan verliezen

Een contract dat niet verlengd wordt of ontslag doordat je werkgever in zwaar weer zit. Het is ontzettend rot, maar het kan jouw realiteit zijn of worden. Wat helpt, is om je hier financieel op voor te bereiden. Dit begint met inzicht krijgen in je financiële situatie. Met dit inzicht in je geldzaken, zie je wat verandering van inkomen doet voor jouw situatie. Nu en later. Hier kun je direct mee aan de slag. Bijvoorbeeld door te besparen op bepaalde uitgaven of door hulp te vragen bij instanties.

2. Een huis kopen

Als je een huis wilt kopen, moet je weten wat je te besteden hebt. Of je nu alleen een huis wilt kopen of samen met je partner. We raden je aan vóór het kopen van een huis inzicht te krijgen in al je inkomsten en uitgaven. Met behulp onze hypotheekcalculator en met FinSnap om je financiële plaatje in kaart te brengen. Focus je daarna op alle uitgaven van het kopen van het huis. Ook op de extra kosten die een huis kopen met zich meebrengt.

Wist je dat...

FinSnap alle gegevens verzamelt die je hypotheekadviseur nodig heeft voor het in kaart kunnen brengen van je mogelijkheden? Dat scheel jou in ieder geval een hoop uitzoekwerk (en moeite en tijd). #winwinwin

3. Een baby op komst

Is er een kleine op komst? Of hebben jij en je partner een kinderwens? Denk dan wel vooraf na over je financiële plaatje voor de toekomst. Volgens het Nibud kosten kinderen tot hun 12e levensjaar gemiddeld 50.000 euro. Dat is 350 euro per maand. Heb jij die financiële ruimte? En waar zou je nu eventueel concessies in kunnen doen om geen geldzorgen te hebben in de toekomst? Bespreek dit met je partner en raadpleeg FinSnap. Check ook de financiële kraamlijst om goed voorbereid te zijn op die kleine.

Aegon FinSnap geldzaken op orde

4. Minder werken of stoppen met werken

Er zijn veel redenen waarom je minder zou willen werken. Bijvoorbeeld meer tijd doorbrengen met de kinderen. Of wellicht ga je richting een pensioengerechtigde leeftijd en wil je langzaam afbouwen. Is dit financieel haalbaar? En hoe zit het een mogelijk pensioengat? Dit plaatje wil je compleet hebben voordat je de beslissing maakt.

Denk samen met een financieel adviseur vooruit...

Inzicht in je geldzaken voor nu en in de toekomst? Ga met één van onze adviseurs in gesprek. We helpen je graag vooruitdenken. Zodat je nu slimme keuzes maakt voor je eigen toekomst. Je kunt onze online tool FinSnap natuurlijk ook zelf doorlopen mocht je het liever alleen doen.

Hoe sta jij er financieel voor?

Heb je een droom die je wilt najagen? Of maak je je zorgen om je geldzaken? Wat er ook speelt; het is fijn om je geldzaken op orde te hebben. Voor nu én in de toekomst. Online tool FinSnap helpt je om nú slimme keuzes te maken voor een financieel gezonde toekomst.

Gebruik FinSnap

Leonie Rozemulder,
Redacteur
Ik ben Leonie en ik schrijf graag verhalen. Over.. nouja, over zo ongeveer alles. Bijvoorbeeld over geldzaken. Over welke keuzes je nú kunt maken voor later. Financieel vooruitdenken noemen we het hier. Lees je mee?