Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Blog Sparen 4 tips om je bankrekening stabiel te houden

4 tips om je bankrekening stabiel te houden

22-07-2019

Je herkent het vast wel. Je bankrekening loopt te snel leeg gedurende de maand. Je laat je te vaak verleiden door leuke uitjes en mooie spullen. Maar bezuinigen op je budget hoeft niet moeilijk te zijn. Hier geven we 4 tips om je bankrekening stabiel te houden. Plus: als je deze tips aanhoudt, ben je ook gelijk duurzaam bezig!
 

Tip 1: Neem vaker je eigen koffie mee

We snappen het: De koffies buiten de deur zijn zo véél lekkerder. Logisch dat je er per dag gemiddeld € 2,50 aan wilt uitgeven. Maar heb je al bedacht hoeveel dat op maandbasis is? € 2,50 maal 5 werkdagen is € 12,50 per week. Dat komt neer op ongeveer € 50 per maand! Op jaarbasis is dat € 600, wat gelijk staat aan een vliegticket naar een tropische bestemming. Zijn deze koffies dat waard? Je kunt namelijk ook koffie van huis meenemen in een warmhoud to-go beker. Scheelt een hoop geld. 

Tip 2: Koop geen kleding meer omdat je het wíl

Koop geen kleding omdat je het wil, maar omdat je het nodig hebt. En dan hoef je echt niet alleen het hoognodige te kopen. Je mag best nog wel een leuk jurkje kopen als je deze nog mist in je garderobe. Of een nieuwe trui, omdat je te vaak in dezelfde loopt. Maar kies daarbij altijd voor kwaliteit boven kwantiteit. Probeer de goedkope stukken te vermijden. Want als deze na een paar keer dragen kapot gaan, ben je uiteindelijk duurder uit. Je kunt dan beter kwaliteit kopen, zodat je kleding langere tijd mooi blijft. Op lange termijn is dat veel voordeliger. 

Tip 3: Probeer vaker zelf te koken

Lui zijn is ongezond én duur. Denk maar eens aan al die keren dat je afhaal hebt besteld, omdat je te lui was om zelf een simpele maaltijd te koken. Probeer het probleem bij de kern aan te pakken. Kook bijvoorbeeld een simpele maaltijd die je binnen een paar minuten in elkaar hebt geflanst. Het is gezonder en je bespaart veel geld. Bedenk maar eens hoeveel een afhaalmaaltijd kost en hoe vaak je dat haalt… “Ik heb geen zin” is vanaf nu geen smoes meer als je wilt bezuinigen!

Tip 4: Wees wat eerlijker naar jezelf over je koopgedrag

Je kan je makkelijk laten verleiden in deze consumptiemaatschappij! Probeer niet bij alle gave spullen te denken dat je het wil hebben. Als je iets ziet wat je écht graag wilt hebben, stel jezelf dan de volgende vragen: Heb ik dit echt nodig? Maakt het mijn leven leuker? Waarschijnlijk is het antwoord ‘nee’. Hoe vaker je hierbij stilstaat, hoe minder je gaat kopen. En als je het wel écht nodig hebt, gun jezelf dat dan ook. Wanneer er nu een reclame voorbij komt van de nieuwste smartphone mag je denken: wat een gave telefoon! Maar daarna is het klaar. Want je hebt het niet nodig, toch? 

Shanna van der Valk,
Redacteur
Geld kan voor sommige een lastig onderwerp zijn. Maar niet voor mij! Als contentredacteur bij Aegon schrijf ik over geldzaken en geef ik tips. Tips over sparen en besparen. Mijn doel? Mensen bewust maken van hun financiën, uitgaven en spaarplan.