Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Blog Sparen 5 geldspellen voor je kids

5 geldspellen voor je kids

16-03-2020

Op zoek naar leuke spelletjes voor je kids? Dan is het helemaal fijn als ze er ook iets van opsteken. Daarom zetten wij 5 leuke geldspellen voor je op een rij.

1. Hoeveel Zakgeld Heb Jij? 

Jong geleerd, is oud gedaan. Zakgeld is dan ook een goede manier om je kinderen te laten oefenen met geld. Volgens het Nibud is het zinvol om je kids zakgeld te geven als ze een jaar of zes zijn. Vanaf die leeftijd kunnen ze munten en biljetten herkennen. Krijgen jouw kinderen (binnenkort) zakgeld? Dan is het spel Hoeveel Zakgeld Heb Jij? extra leuk! Met het spel leren ze op een leuke manier over zakgeld. Het doel is zoveel mogelijk zakgeld verzamelen. En dat kan ook door sparen. 
Leeftijd: vanaf 6 jaar

2. Het Boodschappenspel

Wat kosten de peren? Waar kun je worst en ham kopen? Heb ik nog genoeg geld voor tomaten? Dát is een greep uit de vragen waarover de spelers van Het Boodschappenspel moeten nadenken. Zo leren kinderen spelenderwijs boodschappen doen én ze te betalen. Wie slim inkoopt, is gauw weer met een volle tas thuis. 
Leeftijd: vanaf 4 jaar

3. Monopoly Junior

Een gouwe ouwe: Monopoly! Monopoly Junior is speciaal voor kids. Kinderen leren op een leuke manier geld verdienen door over het bord te racen en vakjes te kopen. Als één speler geen geld meer heeft, tellen de anderen hoeveel geld zij hebben. De speler met het meeste dukos is de winnaar! 
Leeftijd: vanaf 4 jaar

4. Euro-speelgeld én creditcard

Oké, dit is eigenlijk geen spel. Maar je kinderen kunnen met Euro-speelgeld én een creditcard wel heel leuk spelen. Winkeltje of schooltje (rekenles) bijvoorbeeld. Door dit met ‘echte’ munten, biljetten en een creditcard te doen, zijn je kinderen niet alleen even zoet. Ze leren ook nog geld herkennen en oefenen met betalen en sparen. En… de munten, biljetten en pasjes in jouw portemonnee zijn voortaan veilig. 
Leeftijd: vanaf 5 jaar

5. Houten speelgoedkassa

Weet je nog… Eindeloos winkeltje spelen met vriendjes en vriendinnetjes? Dikke kans dat jouw kids het net zo leuk vinden als jij vroeger. Met een houten speelgoedkassa inclusief scanner maak je het feest voor je kinderen helemaal compleet. Enne: de houten kassa ziet er nog mooi uit ook. Dat vinden de stijlvolle mama’s vast fijn! ;-) 
Leeftijd: vanaf 3 jaar
 

annieck verkerk
Annieck Verkerk,
Communicatieadviseur
Ik ben Annieck. Iedere dag houd ik mij bezig met het maken van online content, van teksten tot video's. Saaie en lastige geldzaken interessant en toegankelijk maken, vind ik leuk!