Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Blog Sparen 5 spaartips zonder grote bedragen aan de kant te zetten

5 spaartips zonder grote bedragen aan de kant te zetten

16-04-2019

Je wil gaan sparen. Vol goede moed zet je gelijk 500 euro op je spaarrekening. Maar al snel kom je geld tekort halverwege de maand. Telkens snoep je een klein bedrag van je spaarrekening af. In dit blog geven we 5 tips over hoe je tóch kunt sparen, zonder daar veel van te merken. Het enige wat je nodig hebt: geduld.

1. Het één of het ander

Iedere keer wanneer je een koffie wil kopen op het station spreek je jezelf streng toe: “Nee! Ik doe het niet”. In plaats daarvan pak je gelijk je telefoon en sluis je deze €2.50 door naar je spaarrekening. Hetzelfde doe je met alle aankopen die niet écht nodig zijn. En niet afhaken na een paar dagen omdat het te lang duurt. Als je dit minstens een jaar volhoudt, is dat kleine bedrag enorm gegroeid.

2. Laat geen geld slingeren

Een euro op dat kastje, een los briefje van vijf op de tafel. Het staat niet alleen slordig, maar is ook zonde als je het kwijtraakt. Koop een leuke spaarpot, die natuurlijk niet te duur is. Zet deze op een strategische plek en gooi daar al het losgeld in dat je kan vinden. Zelfs de vijf centjes. Je staat versteld wat er over een jaar in zit. Aan het eind van het jaar ga je ‘m legen bij de geldstortautomaten bij de bank.

3. Stel automatisch overmaken in

Stel automatisch overmaken in op kleine bedragen. Laat bijvoorbeeld iedere week €2,50 naar je spaarrekening overzetten. Het is een klein bedrag, maar €130 in het jaar. Klinkt misschien niet zoveel, maar voor iets waar minimale moeite voor is gedaan, is het toch lekker. En waarschijnlijk merk je er niks van.

4. Ga de challenge aan!

De 365-dagen-challenge! Iedere dag zet je geld naar je spaarrekening. Op dag 1 is dat €0,01, op dag twee €0,02 dag drie €0,03 enzovoort. Op dag 365 maak je €3,65 over en voilà. Je spaarrekening is gegroeid met €667,95!

5. Zet extra inkomsten opzij

Krijg je geld terug van de Belastingdienst? Vakantiegeld gestort? Of misschien een bonus op je werk? Gelijk op de spaarrekening zetten! Zo zet je niks aan de kant wat je maandelijks nodig hebt, want dit bedrag is extra.

Shanna van der Valk,
Redacteur
Geld kan voor sommige een lastig onderwerp zijn. Maar niet voor mij! Als contentredacteur bij Aegon schrijf ik over geldzaken en geef ik tips. Tips over sparen en besparen. Mijn doel? Mensen bewust maken van hun financiën, uitgaven en spaarplan.