Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

5 tips voor een goedkope zomervakantie met kinderen

Blog Sparen 5 tips voor een goedkope zomervakantie met kinderen
27-07-2020

De zomervakantie is begonnen. Misschien blijf je wel thuis met je telg en hou je een zogenoemde ‘staycation’. Lekker luieren in en om het huis of in de buurt dingen ondernemen. Dit hoeft helemaal niet duur te zijn. Wij verzamelden 5 leuke budgetactiviteiten voor jou en je kid(s)!

1. Spelletjesdag

Kom je mee spelen? Een zin die je als ouder wel kunt dromen. Onze tip: speel een keer de hele dag mee. Leuk voor je kids, goed voor je innerlijke kind én lekker voor je portemonnee. Dat gaan de kinderen niet snel vergeten! We vroegen het onze collega’s en die kwamen met leuke tips. Collega Karen: “Pak eens de sjoelbak erbij of haal een paar leuke bordspellen uit het stof. Geef ook je huisdier wat extra aandacht met een leuk spelletje”. Geldspelletjes doen het ook goed voor de hele familie. 

2. Speurtocht 2.0

Download de app Geocaching en ga op zoek naar schatten. Natuurlijk geen echte schatten, maar wel verborgen pakketjes die iedereen kan zoeken. Gevonden? Laat dan je naam achter. De schatten liggen goed verstopt – niet alleen in Nederland, maar wereldwijd – en het is een uitdaging om ze te vinden. Leuke manier om je eigen dorp of stad beter te leren kennen. De app helpt je met het vinden van de locaties.

3. Kringloop knutselen

Er is altijd wel iets van oud materiaal in huis om creatief mee aan de slag te gaan. Zoek op de app Pinterest naar ‘knutselen met kinderen’ en er verschijnt een walhalla aan creatieve ideeën. Genoeg voor ochtenden en/of middagen lol.  Vogelhuisjes timmeren en verven, stenen beschilderen, kartonnen dozen knutselen... Laat je fantasie de vrije loop! Geen materialen in huis? Ga even langs bij de lokale kringloopwinkel, daar ligt genoeg. Goed voor je portemonnee én de wereld.

4. Bezoek een pretpark (met korting)

Willen jullie liever het echte werk? Dat snappen we. Ook wij zijn gek op dierentuinen, pretparken, musea etc. Om deze uitjes leuk te houden voor je portemonnee, check je vooraf of je entreetickets met korting kunt kopen. Dat is een kwestie van het pretpark + korting intypen op Google. Smeer vervolgens zelf thuis je broodjes. Deze eet je op een fijne plek in het park op, als een heuse picknick op 1,5 meter afstand van andere bezoekers. Maakt het uniek én financieel aantrekkelijker. Dat patatje voordat je naar huis gaat, kan er dan nog wel vanaf.

5. Buitenactiviteiten

Buiten zijn is voor iedereen goed en gezond (en gratis!). Besteed je tijd met de kinderen daarom buiten en doe iets sportiefs. Zwemmen, bootje varen, skaten, fietsen of een simpele wandeling. Kamperen in je achtertuin is ook altijd leuk. Saai?  Niet als je vooraf spelletjes voor onderweg bedenkt. Een paar gratis natuursuggesties: Loonse en Drunese duinen in Brabant, de Veluwe, Utrechtse Heuvelrug of Rockanje bij Rotterdam.

Vakantie grabbelton

Maak een grabbelton met bovenstaande budgetvriendelijke activiteiten. Dan laat je de kids iedere dag iets uit de ton grabbelen.  
 

Hoe sta jij er financieel voor?

Heb je een droom die je wilt najagen? Of maak je je zorgen om je geldzaken? Wat er ook speelt; het is fijn om je geldzaken op orde te hebben. Voor nu én in de toekomst. Online tool FinSnap helpt je om nú slimme keuzes te maken voor een financieel gezonde toekomst.

Gebruik FinSnap

Leonie Rozemulder,
Redacteur
Ik ben Leonie en ik schrijf graag verhalen. Over.. nouja, over zo ongeveer alles. Bijvoorbeeld over geldzaken. Over welke keuzes je nú kunt maken voor later. Financieel vooruitdenken noemen we het hier. Lees je mee?