Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

7 budgettips voor ná je vakantie

08-08-2018

Een drankje op het terras, elke dag een ijsje, een keer extra uiteten. Op vakantie geef je al snel heel wat geld uit. En misschien nét iets te veel. Daarom een actieplan met handige budgettips zodat je zodat je snel weer grip hebt op je geld.

#1 | Stel een budget vast

Veel mensen weten wel hoeveel er maandelijks binnenkomt. Maar hoeveel gaat er precies uit? Het is raadzaam om hierbij stil te staan. Zo kun je beter bepalen waarop je kunt én wil besparen. Dus hup: breng je dagelijkse uitgaven, vaste lasten en jaarlijkse uitgaven in kaart. Wat valt op? Waar kun je op besparen? Maak hierover afspraken met jezelf en stel voor uitgaven een budget vast.

#2 | Bedenk gratis uitjes

Wil jij na je vakantie leuke activiteiten ondernemen én letten op je uitgaven? Kijk dan eens naar gratis uitjes. Zeker nu de zomer in volle gang is, heb je een scala aan mogelijkheden. Van een dag strand tot klauteren in de speelbossen van Staatsbosbeheer of van de kinderboerderij in de buurt tot vliegtuigen kijken op één van de spottersplekken of het Panoramaterras van Schiphol.

#3 | Pak de fiets, de benenwagen of het OV

Laat de auto eens wat vaker staan! Goed voor je beweging en zo kun je óók behoorlijk wat bezuinigen op benzine. Bovendien is fietsen en wandelen een stuk gezonder. Moet je écht een langere afstand afleggen? Kijk eens of je met het openbaar vervoer kunt gaan.

#4 | Verkoop spullen op Marktplaats

Heb jij aan het einde van je (vakantie)geld nog een paar vrije dagen over? Steek dan samen met je kinderen de handen uit de mouwen en verkoop (oude) spullen op Marktplaats. Zo vul je een vakantiedag zinvol, leren je kinderen anderen blij maken met hun spullen én houd je hoogstwaarschijnlijk een aardig zakcentje over.

#5 | Bespaar op kleding

Aan het eind van de zomer hangen de winkels weer vol met nieuwe collecties. En och, wat is die trui leuk. En die broek… Laat het hangen! Er zijn genoeg leuke, goedkopere alternatieven. Denk bijvoorbeeld aan (online) winkels voor gebruikte kinderkleding, zoals Vintykids.com. En voor jezelf kun je kijken op Unitedwardrobe.com. Daar verkopen heel wat influencers hun vrijwel ongedragen kleding.

#6 | Even niet uit eten

Op vakantie gaan heel wat mensen uit eten. Zeker met een gezin lopen de kosten van zo’n etentje al snel op. Dus: hoe gezellig en makkelijk eten in een restaurant ook is, doe het na de vakantie niet. Dat betekent natuurlijk niet dat je op een houtje moet bijten. Samen barbecueën in de tuin, met z’n allen wraps maken of picknicken in het park: er zijn het wat lekkere én goedkopere alternatieven.

#7 | Koop geen eten en drinken onderweg

Een koffie-to-go, een broodje uit de kantine en een zak drop bij het tankstation. Al die kleine uitgaven onderweg kunnen bij elkaar behoorlijk oplopen. Zo geef je per maand al snel € 100 uit als je dagelijks je lunch in de kantine koopt! Bespaar hierop en neem bijvoorbeeld zelf brood of salade mee.

Iedereen goed met geld

Nederlanders worden steeds meer zélf verantwoordelijk voor hun eigen financiële toekomst. Maar het regelen van geldzaken is niet ieders hobby. Veel mensen vinden het ingewikkeld of saai, en stellen het liever uit. Daarom gaat Aegon helpen. Dat doen we met handige tips, slimme weetjes én een test. In 5 minuten ontdek jij welk geldtype je bent en wat jouw valkuilen zijn. En natuurlijk krijg je concrete informatie die past bij jouw situatie. Zo maken we iedereen ‘goed met geld’! Kijk voor meer informatie op aegon.nl/goedmetgeld

Aegon logo
Redactie | Aegon Blog,
Aegon biedt wereldwijd zo'n 30 miljoen mensen oplossingen op het gebied van pensioenen, verzekeringen en vermogensbeheer. Omdat we het belangrijk vinden dat je zelf bewust financiële keuzes kunt maken, ontwikkelen we producten die je financieel zelfstandig maken. Met deze blog helpen we je op weg met nieuws en achtergrondinformatie.