Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Blog Sparen 7 geldtips voor singles die op vakantie gaan

7 geldtips voor singles die op vakantie gaan

07-08-2019

Op vakantie gaan is hartstikke leuk. Gezellig met vrienden of familie. Of lekker knus met zijn tweetjes. Maar als je single bent, ligt dat op vakantie gaan toch een beetje anders. Oók als het gaat om geldzaken. Want alleen reizen is vaak duurder dan samen. Globetrotter én single Milou (26) geeft je handige geldtips. 

Tip 1: Besparen begint thuis 

“Oké, laat ik maar meteen beginnen met de minst sexy geldtip: spaar vooruit! Vertrouw dus niet alleen op je vakantiegeld, maar probeer het hele jaar door te sparen. Klinkt suf, is het niet. Als single moet je namelijk vaak alles zelf betalen. Ook die plots kapotte wasmachine. Dan is het wel lekker om een financiële buffer te hebben. Zo voorkom je dat je vakantie in de knel komt. En besparen kan overal. Ik maak bijvoorbeeld sommige meubels gewoon zelf. Daar hoef je echt geen Bob de Bouwer voor te zijn. Hou je van pindakaas? Koop dan gewoon lekker die XXL pot. En kook vaker grotere porties en vries de rest in.” 

Besparen op boodschappen? Lees dit blog

Tip 2: Boek vooruit en ken je (online) adresjes

“Vliegtickets en overnachtingen boek ik meestal via de bekende vergelijkingssites. Zoals Google Flights en Booking. Daar heb je het grootste aanbod en kan je snel zien hoe de prijs wisselt als je een dag eerder of later vertrekt. Of vanaf Brussel in plaats van Eindhoven vliegt. Check ook de Belgische sites van bijvoorbeeld KLM of Tui. Soms hebben die weer eigen aanbiedingen. Zo vloog ik eens voor €150 naar Cuba.”

Tip 3: Boek, annuleer en boek

“Als het kan, boek ik overnachtingen die je gratis kan annuleren. Dan blijven je schema en route flexibel. Soms heeft het hotel ook een speciale last-minute aanbieding. Ik check dat altijd even een paar dagen vooraf. Is er een aanbieding? Dan annuleer ik mijn eerste boeking en boek dan direct opnieuw tegen het lagere tarief.”

Tip 4: Kies eens een andere (betaalbare) bestemming

“Als single bepaal jij zelf de bestemming. Kijk daarom eens verder dan de (over)bekende hotspots. Want hoe drukker, des te duurder.”

Tip 5: Kook zelf en volg de locals

“Kijk als je een hostel boekt of er ook een keuken is. Dan kan je gewoon zelf koken. Dat kan veel geld schelen, zeker in de westerse landen. In Azië kijk ik altijd waar de locals zelf zitten. Soms niet de meest sfeervolle plekken, maar je kan er wel lekker en goedkoop eten.” 

Tip 6: Onderhoud je contacten

“Tijdens je reizen kom je veel nieuwe mensen tegen. Via social media kan je heel eenvoudig met elkaar in contact blijven. Ook na je vakantie. Oud reisgenootjes van over de wereld komen inmiddels bij mij op bezoek. En omgekeerd. Niks leukers, en goedkoper, dan bij een bevriende local thuis je vakantie te vieren.”

Tip 7: Alleen reizen is niet eng

“Tuurlijk, de eerste keer alleen op pad is best even eng. Maar geloof me, je krijgt snel de smaak te pakken. Je ontmoet solo ook veel sneller nieuwe mensen. En soms klikt het zo goed, dat je samen verder reist. Heb je toch weer de financiële groepsvoordelen ;)”

Aegon logo
Redactie | Aegon Blog,
Aegon biedt wereldwijd zo'n 30 miljoen mensen oplossingen op het gebied van pensioenen, verzekeringen en vermogensbeheer. Omdat we het belangrijk vinden dat je zelf bewust financiële keuzes kunt maken, ontwikkelen we producten die je financieel zelfstandig maken. Met deze blog helpen we je op weg met nieuws en achtergrondinformatie.