Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

7 survivaltips voor de dure decembermaand

15 november 2018

doorRedactie | Aegon Blog

December staat voor de deur. Voor heel wat mensen een maand vol diners, borrels en cadeaus. Ongemerkt geef je al snel tientallen euro’s uit. Wil jij in januari niet op droog brood moeten leven? Lees dan onze 7 survivaltips voor de dure decembermaand.

1 | Neem niet álle dinerkosten op je

Komen vrienden of familie bij jou eten in de feestelijke decembermaand? Gezellig! Maar het betekent niet dat je alle kosten voor het eten op je moet nemen. Je kunt je gasten best om een financiële bijdrage vragen of iedereen verantwoordelijk maken voor een gang én de bijhorende kosten. Dat laatste heeft een extra voordeel: het bespaart jou een hoop stress over voor-, bij-, hoofd- en nagerechten.

2 | Speur naar aanbiedingen en kortingscodes

Als die kerst- en sinterklaascadeaus kunnen je flink wat kosten. Wil jij de schade in je portemonnee graag beperken? Zoek online naar aanbiedingen of kortingscodes van webshops. Per cadeau kun je er al snel 10 procent mee besparen. En: kijk ook eens of je cadeaus tweedehands kunt vinden op bijvoorbeeld Marktplaats, bij de kringloopwinkel of op een rommelmarkt. Vaak kom je vaak nog originele items tegen ook!

3 | Bespaar op je feestoutfit

December is bij uitstek dé maand voor wat glitter en glamour. En dus ben jij lang niet de enige die op zoek gaat naar een feestelijke outfit. Betaal jij je daar liever niet blauw aan? Begin dan bij je kast. Grote kans dat er nog iets feestelijks in hangt! Is dit écht niet het geval? Vraag dan die vriend of vriendin met dezelfde maat eens of je wat mag lenen. Dan heb je wel iets ‘nieuws’ en geen lege bankrekening.

4 | Neem je zorgverzekering onder de loep

Eigenlijk is dit geen survivaltip voor ín de dure decembermaand. Toch zetten we ‘m in dit overzicht, want je kunt er flink wat mee besparen. Juist: we hebben het over switchen naar een andere zorgverzekering. Online kun je snel en eenvoudig verschillende zorgverzekeringen met elkaar vergelijken, bijvoorbeeld via Independer.nl. Bepaal aan de hand hiervan of overstappen voordelig is.

5 | Sla kerstspullen ná de feestdagen in

Toe aan nieuwe kerstspullen, maar kan wat je hebt eigenlijk nog wel een jaar mee? Stel het kopen van nieuwe kerstversiering dan uit tot na de feestdagen. Dan gaat het overal in de uitverkoop. Vaak betaal je ruim de helft minder!

6 | Steek zelf geen vuurwerk af

Kijken, kijken en niet kopen. Wij Nederlanders zijn er heel goed in. Behalve als het gaat om vuurwerk. Dan geven we per persoon gemiddeld zo’n 50 euro uit. Wil jij er dit jaar op besparen? Laat het afsteken dan aan anderen over en ga zelf alleen kijken. Dat kan gewoon vanuit huis of bij een grote vuurwerkshow.

7 | Maak het niet té bont

Last but not least: houd het simpel! Uiteindelijk gaat het niet om peperdure cadeaus en diners waarvan je nog dagen moet bijkomen. Tijd doorbrengen met de mensen die je lief hebt, is het allerbelangrijkst. Ga samen wandelen, houd een spelletjesmiddag of schrijf een eindejaarswens naar elkaar. Dat kost nauwelijks geld, maar is enorm waardevol!

Iedereen goed met geld

Nederlanders worden steeds meer zélf verantwoordelijk voor hun eigen financiële toekomst. Maar het regelen van geldzaken is niet ieders hobby. Veel mensen vinden het ingewikkeld of saai, en stellen het liever uit. Daarom gaat Aegon helpen. Dat doen we met handige tips, slimme weetjes én een test. In 5 minuten ontdek jij welk geldtype je bent en wat jouw valkuilen zijn. En natuurlijk krijg je concrete informatie die past bij jouw situatie. Zo maken we iedereen ‘goed met geld’!

Aegon logo
Redactie | Aegon Blog
Aegon biedt wereldwijd zo'n 30 miljoen mensen oplossingen op het gebied van pensioenen, verzekeringen en vermogensbeheer. Omdat we het belangrijk vinden dat je zelf bewust financiële keuzes kunt maken, ontwikkelen we producten die je financieel zelfstandig maken. Met deze blog helpen we je op weg met nieuws en achtergrondinformatie.