Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

8 x geld besparen met kinderen

31 januari 2018

door Marlies Touburg, Webredacteur

Elke ouder kan erover meepraten: kinderen kosten geld. Maar het beste voor je kind betekent niet altijd het duurste. Daarom hebben wij 8 budgettips voor je verzameld. Ken jij ze al? 

1. Zonder kinderen naar de supermarkt

Boodschappen doen met kinderen: voor je het weet, ligt je karretje vol. Ze zien overal lekkers liggen, met als gevolg een flink bedrag bij de kassa. Neem je ze toch mee? Maak dan van tevoren duidelijke afspraken en neem een boodschappenlijstje mee.

2. Koop tweedehands kleding

Voor je het weet is die gloednieuwe broek alweer te klein. Kinderen groeien zó snel! Door kinderkleding tweedehands te kopen bespaar je veel geld. Kijk eens rond op Marktplaats, of in een van de vele tweedehands kledingwinkeltjes. 

3. Ook speelgoed hoeft niet nieuw

Niet alleen kleding, maar ook speelgoed kun je prima tweedehands kopen. Marktplaats staat er vol mee! Ook leuk: begin een ruilsysteem met vrienden of buren. Of huur speelgoed via een speel-o-theek. 

4. Cadeautjes koop je het hele jaar door

Zie je een leuk kindercadeau voor een mooie prijs? Neem mee en bewaar het tot de eerstvolgende gelegenheid. Zo maak je gebruik van fijne kortingen én sta je in de feestmaand niet te stressen in de speelgoedwinkel. Richt thuis een cadeauplank in waar je alles bewaart. Buiten bereik van kleine kinderhandjes natuurlijk!

5. Kies voor een budgetvakantie

Vakantie hoeft niet ver weg te zijn. Wat dacht je van een paar dagen kamperen bij de boer? Kampeerspullen scoor je op de rommelmarkt of op Marktplaats. Geen kampeerliefhebber? Houd websites als Vakantieveilingen en Groupon in de gaten. Of doe eens aan woningruil!

6. Een dagje weg kan veel goedkoper

Tuurlijk, een pretpark is hartstikke leuk. Maar ook met een dagje strand is niets mis! En zo zijn er nog veel meer lowbudget uitstapjes te bedenken: picknicken in het park, een spelletjesmiddag met het hele gezin… Ga je er een dag op uit? Neem dan zelf eten en drinken mee. Zo zwicht je niet voor dat patatje.

7. Hou de acties in de gaten

Luiers, wasmiddel, shampoo: met een gezin gaat dit er snel doorheen. Koop slim en let op de aanbiedingen. Op Voordeelmuis en Spotta vind je een overzicht van de nieuwste acties. Sla groot in, zo heb je altijd wat in huis!

8. Scherp je geld-skills aan

Je kunt pas geld besparen als je weet hoeveel je uitgeeft. En met een spaarpot voor onverwachte uitgaven hoef je nooit dure leningen afsluiten. Kun jij wel wat meer grip op je geld gebruiken? Of ben je al een echte geldheld? Ontdek het met de Goed met geld-test. 

 

Doe de test!

Marlies Touburg, Webredacteur
Hypotheken, beleggen, pensioen, verzekeren... Ingewikkelde stof. Maar wél heel belangrijk. Als contentspecialist bij Aegon ben ik daarom elke dag bezig om deze moeilijke onderwerpen begrijpelijk te maken. In lekker leesbare, heldere teksten. En dat doe ik met veel plezier!