Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Blog Sparen 8 x geld besparen met kinderen

8 x geld besparen met kinderen

20-08-2019

Elke ouder kan erover meepraten: kinderen kosten geld. Maar het beste voor je kind betekent niet altijd het duurste. Daarom hebben wij 8 budgettips voor je verzameld. Ken jij ze al? 

1. Zonder kinderen naar de supermarkt

Boodschappen doen met kinderen: voor je het weet, ligt je karretje vol. Ze zien overal lekkers liggen, met als gevolg een flink bedrag bij de kassa. Neem je ze toch mee? Maak dan van tevoren duidelijke afspraken en neem een boodschappenlijstje mee.

2. Koop tweedehands kleding

Vast herkenbaar: ongedragen babypakjes. Niet gek, want baby’s groeien in een mum van tijd uit hun kleding. Vooral in de eerste maanden! Soms slaan ze zelfs een maat over. Dan blijf jij zitten met allemaal nieuwe shirtjes in maat 68. Tweedehands kleding kopen is daarom een goed alternatief. Kijk eens rond op Marktplaats, of in een van de vele tweedehands kledingwinkeltjes. Vaak zijn de kledingstukken die je daar vindt maar een paar keer gedragen.

3. Ook speelgoed hoeft niet nieuw

Niet alleen kleding, maar ook speelgoed kun je prima tweedehands kopen. Marktplaats staat er vol mee! Ook leuk: begin een ruilsysteem met vrienden of buren. Of huur speelgoed via een speel-o-theek. 

4. Cadeautjes koop je het hele jaar door

Zie je een leuk kindercadeau voor een mooie prijs? Neem mee en bewaar het tot de eerstvolgende gelegenheid. Zo maak je gebruik van fijne kortingen én sta je in de feestmaand niet te stressen in de speelgoedwinkel. Richt thuis een cadeauplank in waar je alles bewaart. Buiten bereik van kleine kinderhandjes natuurlijk!

5. Kies voor een budgetvakantie

Vakantie hoeft niet ver weg te zijn. Wat dacht je van een paar dagen kamperen bij de boer? Kampeerspullen scoor je op de rommelmarkt of op Marktplaats. Geen kampeerliefhebber? Houd websites als Vakantieveilingen en Groupon in de gaten. Of doe eens aan woningruil!

6. Een dagje weg kan veel goedkoper

Tuurlijk, een pretpark is hartstikke leuk. Maar ook met een dagje strand is niets mis! En zo zijn er nog veel meer lowbudget uitstapjes te bedenken: picknicken in het park, een spelletjesmiddag met het hele gezin… Ga je er een dag op uit? Neem dan zelf eten en drinken mee. Zo zwicht je niet voor dat patatje.

7. Hou de acties in de gaten

Luiers, wasmiddel, shampoo: met een gezin gaat dit er snel doorheen. Koop slim en let op de aanbiedingen. Op Voordeelmuis en Spotta vind je een overzicht van de nieuwste acties. Sla groot in, zo heb je altijd wat in huis!

8. Denk vooruit bij je aankopen

Heeft je oudste een (nieuwe) fiets nodig? Probeer vooruit te denken: is het model tijdloos? Is de kleur ook geschikt voor eventueel een tweede, derde of vierde kind? Ook goed onderhoud is belangrijk, zodat je jaren plezier hebt van je aankoop.

Marlies Touburg,
Webredacteur
Hypotheken, beleggen, pensioen, verzekeren... Ingewikkelde stof. Maar wél heel belangrijk. Als contentspecialist bij Aegon ben ik daarom elke dag bezig om deze moeilijke onderwerpen begrijpelijk te maken. In lekker leesbare, heldere teksten. En dat doe ik met veel plezier!