Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

8x handige bespaartips voor gezinnen

14 mei 2018

doorRedactie | Aegon Blog

Is jouw bankrekening nagenoeg leeg aan het einde van de maand? Niet zo gek als je kinderen hebt. Gelukkig zijn er genoeg bespaartips zodat je meer geld kunt overhouden om leuke dingen te doen. Óf om op je spaarrekening te zetten.

1. Luieraanbiedingen

Je kind verbruikt in z'n eerste levensjaar zo'n 2500 luiers. Een behoorlijke kostenpost dus! Maar gelukkig kun je veel besparen als je de aanbiedingen in de gaten houdt. Pak bijvoorbeeld de folders van supermarkten en drogisterijen erbij of check online de beste deals. En vergeet niet om meteen groots in te slaan.

2. Tweedehands babyuitzet

Een baby groeit en ontwikkelt zich de eerste maanden supersnel. Je hebt heel veel spullen dus maar kort nodig. Tweedehands spullen zijn daarom een prima optie. Er zijn veel babyproducten te krijgen die nog in goede (soms zelfs nog ongebruikte) staat zijn. Bespaar je flink wat euro's mee. Tip: check bij aankopen als een autostoeltje wel even of ze nog voldoen aan de veiligheidsvoorschriften.

3. Lenen, waarom niet?

Veel spullen heb je maar kort nodig, denk bijvoorbeeld aan een wiegje. Misschien kun je die tijdelijk lenen van een vriendin? Ook een wipstoel is prima om eerst te lenen, want niet alle baby’s zijn er dol op. Zo voorkom je dat je een ongebruikt stoeltje in de kamer hebt staan.

4. Kleding voor een prikkie

Vast herkenbaar: ongedragen babypakjes. Niet gek, want baby’s groeien in een mum van tijd uit hun kleding. Vooral in de eerste maanden! Soms slaan ze zelfs een maat over. Dan blijf jij zitten met allemaal nieuwe shirtjes in maat 68. Tweedehands kleding kopen is daarom een goed alternatief. En vaak zijn deze kledingstukken maar een paar keer gedragen.

5. Denk vooruit bij je aankopen

Heeft je oudste een (nieuwe) fiets nodig? Probeer vooruit te denken: is het model tijdloos? Is de kleur ook geschikt voor eventueel een tweede, derde of vierde kind? Ook goed onderhoud is belangrijk, zodat je jaren plezier hebt van je aankoop.

6. Maatje groter

Sommige kledingstukken kunnen best prijzig zijn, denk aan schoenen en een winterjas. Tijdens de sale kom je vaak nog leuke items tegen. Het seizoen is dan vaak al bijna voorbij. Je kind kan het dus niet lang meer dragen. Koop daarom gewoon een maat groter. Heb je die winterjas voor volgend jaar maar vast in de kast hangen.

7. Vakantie slim plannen

Een vakantie is een behoorlijke uitgave. Maar ook daar kun je flink op besparen! Meld je aan voor speciale aanbiedingswebsites, zoals Ticketspy en Travelbird. Nog meer euro’s besparen? Boek buiten de schoolvakanties en het hoogseizoen. Uiteraard is dat vaak alleen haalbaar als je kinderen nog niet naar school gaan.

Wil je bijna helemaal niets kwijt zijn aan een vakantie, dan is huizenruil een optie. Ruil met een vriendin of familielid uit bijvoorbeeld Limburg, als je zelf in de Randstad woont. Of andersom! Ook bestaan er websites voor huizenruil in het buitenland.

8. Meer huismerken

Een klassieke bespaartip: ga voor huismerken in plaats van A-merken. Hiermee wordt het bedrag op de kassabon aanzienlijk lager. En: doe één keer in de week boodschappen.

Iedereen goed met geld

Nederlanders worden steeds meer zélf verantwoordelijk voor hun eigen financiële toekomst. Maar het regelen van geldzaken is niet ieders hobby. Veel mensen vinden het ingewikkeld of saai, en stellen het liever uit. Daarom gaat Aegon helpen. Dat doen we met handige tips, slimme weetjes én een test. In 5 minuten ontdek jij welk geldtype je bent en wat jouw valkuilen zijn. En natuurlijk krijg je concrete informatie die past bij jouw situatie. Zo maken we iedereen ‘goed met geld’! Kijk voor meer informatie op aegon.nl/goedmetgeld

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Kek Mama. 

Aegon logo
Redactie | Aegon Blog
Aegon biedt wereldwijd zo'n 30 miljoen mensen oplossingen op het gebied van pensioenen, verzekeringen en vermogensbeheer. Omdat we het belangrijk vinden dat je zelf bewust financiële keuzes kunt maken, ontwikkelen we producten die je financieel zelfstandig maken. Met deze blog helpen we je op weg met nieuws en achtergrondinformatie.