Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Blog Sparen 9 tips om makkelijk te besparen (zonder dat je het merkt)

9 tips om makkelijk te besparen (zonder dat je het merkt)

22-01-2019

Geld overhouden aan het eind van de maand, dat willen we allemaal wel. Maar de hand op de knip houden, dát is wat minder gezellig. Met deze tips bespaar je geld zonder dat je het merkt. Behalve in je portemonnee.

1. Check je verzekeringen

Het kan namelijk dat je ‘dubbel verzekerd’ bent. Zorgkosten die onder je reisverzekering én je zorgverzekering vallen bijvoorbeeld. Of rechtsbijstand die onder je rechtsbijstandsverzekering van de auto valt, maar ook onder je gezinsrechtsbijstandsverzekering met verkeersdekking.

2. Vergelijk abonnementen

Hebben jij en je partner – of het hele gezin – dezelfde mobiele provider? Check of jullie in aanmerking komen voor groepskorting. Of combineer je televisie-, telefoon- en internetabonnement met je mobiele abonnement.

3. Overstappen van energieleverancier

Want het is écht zo gepiept en kan een aardige besparing opleveren. Controleer wel eerst de afloopdatum van je contract, want als je ‘te vroeg’ overstapt moet je waarschijnlijk een opzegvergoeding aan je huidige leverancier betalen.

4. Geen nieuwsbrieven meer

Meld je af voor nieuwsbrieven van webshops en aanbiedingssites. Zo kom je minder snel in de verleiding om online te shoppen. Én je mailbox blijft veel overzichtelijker.

5. Verlanglijstje bijhouden

Veel webshops hebben tegenwoordig de mogelijkheid om een verlanglijstje of wishlist bij te houden. Zet hier de dingen op die je écht graag wilt hebben en check zodra de sale begint of ze zijn afgeprijsd. Dat scheelt heel wat euro’s en scrollen door de hele collectie.

6. Weet welk geldtype je bent

Ontdek binnen 5 minuten welk geldtype je bent én wat je valkuilen zijn door de Goed met geld-test van Aegon te doen. Veel mensen denken namelijk dat ze hun financiën helemaal onder controle hebben, maar in praktijk valt dat vaak tegen. Je krijgt concrete informatie en tips die passen bij jouw situatie.

7. Minder shoppen

Een paar maanden niet shoppen klinkt niet leuk, maar dat kan het wel zijn. Bijvoorbeeld als je een kledingruilavond met vriendinnen organiseert. Of alleen iets nieuws koopt als je het écht hebt verdiend (nadat je een grote klus op werk hebt afgerond bijvoorbeeld).

8. Bewust boodschappen doen

Doe nooit boodschappen als je honger hebt en maak áltijd van te voren een lijstje. Het liefst voor de hele week. Zo voorkom je dat je dingen koopt die je nog in de kast had staan. En kun je een (goedkope) grootverpakking voor verschillende gerechten gebruiken.

9. Cadeau-idee

Geef je altijd een gezamenlijk cadeau met je vriendengroep of familie? Spreek af dat jullie voortaan een bedrag voor ieders verjaardag in een potje doen in plaats van een cadeau. Zo kun je later ‘gratis’ met elkaar uit eten of een weekendje weg.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Libelle.

 

Aegon logo
Redactie | Aegon Blog,
Aegon biedt wereldwijd zo'n 30 miljoen mensen oplossingen op het gebied van pensioenen, verzekeringen en vermogensbeheer. Omdat we het belangrijk vinden dat je zelf bewust financiële keuzes kunt maken, ontwikkelen we producten die je financieel zelfstandig maken. Met deze blog helpen we je op weg met nieuws en achtergrondinformatie.