Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Baby op komst? Dit zijn 3 belangrijke dingen die je NIET wil vergeten…

Finsnap baby op komst
Blog Sparen Baby op komst? Dit zijn 3 belangrijke dingen die je NIET wil vergeten…
01-12-2020

Van harte gefeliciteerd. Je krijgt een kleine of je hebt de wens om ouder te worden van een kleine spruit. Je gaat een geweldige tijd tegemoet, maar ook een tijd waarin je veel moet regelen. Bijvoorbeeld belangrijke geldzaken. Vergeet deze zaken niet te regelen voor je baby er is:

1. Inzicht in je geldzaken krijgen voor de toekomst met FinSnap

Volgens het Nibud kosten kinderen tot hun 12e levensjaar gemiddeld 50.000 euro. Dat is gemiddeld bijna 350 euro per maand! Daarom is het slim om vooraf inzicht te hebben in je inkomsten en uitgaven. Voor nu en later. Door dit in een vroeg stadium van je zwangerschap te doen (het liefst nog ervoor), weet je wat je je kind kunt bieden. Zo voorkom je geldzorgen achteraf. Wij raden de online tool FinSnap  aan. Hiermee krijg je in 15 minuten inzicht in je inkomsten en uitgaven voor nu en later. Handig om aan de hand van dit inzicht een babybudget op te stellen zodat de kosten niet de spui(tluier)gaten uitlopen.

2. Zorgverzekering checken voor extra zorg

Een zwangere vrouw heeft extra zorg nodig. Denk aan zorg rondom de bevalling en nazorg voor zichzelf en de baby. Je kunt je hiervoor extra verzekeren. Er zijn meerdere zorgverzekeraars die hier speciale pakketten voor hebben. Wij raden aan om hier vooraf goed in te duiken. Je kunt namelijk geld besparen door over te stappen naar een andere zorgverzekering. Houd dan wel in de gaten of je nog steeds verzekerd bent voor wat jij belangrijk vindt. Check ook of je andere verzekeringen aangepast moeten worden

FinSnap babyopkomst tussenfoto

3. Toeslagen berekenen en aanvragen

Kinderen kosten veel geld. Gelukkig weet onze overheid dat en ondersteunt zij ouders daarom waar mogelijk. Zo ontvang je toeslagen. Sommige toeslagen ontvangt iedere ouder en sommige toeslagen zijn afhankelijk van je financiële situatie. Denk aan kinderopvangtoeslag, kindgebondenbudget en kinderbijslag. Lees in onze financiële kraamlijst  meer over hoe deze toeslagen te berekenen en aan te vragen.

Maar er is meer…

Er komen nog veel meer financiële zaken kijken bij een geboorte. Denk aan het erkennen van een kind als je niet getrouwd bent of het regelen van kraamzorg. Om je een beetje te helpen in deze bijzondere fase van je leven, hebben we een financiële kraamlijst  opgesteld. Hierin vind je alle stappen die je moet nemen om al je financiële zaken rondom de kleine goed te regelen. En check FinSnap

Denk samen met een financieel adviseur vooruit...

Inzicht in je geldzaken voor nu en in de toekomst? Ga met één van onze adviseurs in gesprek . We helpen je graag vooruitdenken. Zodat je nu slimme keuzes maakt voor je eigen toekomst. Je kunt onze online tool FinSnap  natuurlijk ook zelf doorlopen mocht je het liever alleen doen.  

Hoe sta jij er financieel voor?

Heb je een droom die je wilt najagen? Of maak je je zorgen om je geldzaken? Wat er ook speelt; het is fijn om je geldzaken op orde te hebben. Voor nu én in de toekomst. Online tool FinSnap helpt je om nú slimme keuzes te maken voor een financieel gezonde toekomst.

Gebruik FinSnap

Leonie Rozemulder,
Redacteur
Ik ben Leonie en ik schrijf graag verhalen. Over.. nouja, over zo ongeveer alles. Bijvoorbeeld over geldzaken. Over welke keuzes je nú kunt maken voor later. Financieel vooruitdenken noemen we het hier. Lees je mee?