Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Blogs Sparen Boodschappen doen voor maar 50 euro per week? Zó doe je dat

Boodschappen doen voor maar 50 euro per week? Zó doe je dat

02-01-2019

Schrik je elke keer weer als je ziet hoeveel je deze week hebt uitgegeven aan boodschappen? Er zijn genoeg manieren om geld te besparen op dit vlak. Wil je weten hoe? Bekijk deze 9 tips. En die komen héél goed van pas na zo’n dure decembermaand.

1. Maak een weekplanning

Een goede weekplanning is onmisbaar om zo goedkoop mogelijk de week door te komen. Kijk eerst wat je nog in de kast hebt staan; zo koop je niets dubbel én je weet meteen welke producten de basis gaan vormen voor je nieuwe gerechten. Probeer ingrediënten in meerdere gerechten te verwerken zodat alles op gaat.

2. Ga naar de markt

Een bezoekje aan de markt kan enorm schelen in je portemonnee. Zeker als je aan het eind van de dag gaat en de marktkoopmannen maar wat graag van hun spullen af willen. En als je veel bij dezelfde kraam koopt kun je soms zelfs een extra mooie deal sluiten. Fijn!

3. Grootverpakkingen

Het kost even wat ruimte in je keukenkastjes, maar producten die lang houdbaar zijn kun je het best in een zo groot mogelijke verpakking kopen. Wel alleen als je ze ook écht gebruikt, anders is de kans groot dat ze toch ongebruikt in de kast blijven staan.

4. Minder met frisdrank

Wordt er bij jou thuis regelmatig frisdrank gedronken? Daar geef je ongemerkt best wat geld aan uit. Probeer jezelf aan te leren vooral water te drinken, dat komt immers (vrijwel) gratis uit de kraan. Toch liever een smaakje? Voeg wat fruit of munt (van de markt) toe.

5. Check aanbiedingen

Dit betekent niet dat je voor elke aanbieding naar een andere supermarkt hoeft te gaan. Tenslotte: hoe vaker je een supermarkt inloopt, hoe groter de kans dat je tóch weer extra dingen meeneemt. Het is wel slim om alle aanbiedingen goed in de gaten te houden. Sla van je favoriete producten, die lang houdbaar zijn, meteen wat extra’s in.

6. Gebruik de diepvries

De diepvries wordt je nieuwe beste vriend. Want van groentes die niet zo vers meer zijn kun je nog prima een flinke pan soep maken en invriezen. Dat geldt trouwens ook voor andere restjes of aanbiedingen die je groot hebt ingeslagen. Daarnaast is fruit uit de diepvries hartstikke lekker, handig én goedkoper.

7. Koop seizoensgroenten & fruit

Grote kans dat je te veel betaalt voor groente en fruit als je deze ‘buiten het seizoen’ koopt. Koop groenten uit het seizoen; dat is niet alleen goedkoper, maar ook nog eens verser en lekkerder.

8. Eet minder vlees

Want vlees (en vis) tikt aardig aan op het boodschappenlijstje, zeker als je voor een meer diervriendelijke variant gaat. Veel gerechten zijn ook heel lekker zonder vlees én meteen een stuk goedkoper.

9. Gebruik alles

Heb je een flinke voorraad tomaten of andere groenten ingeslagen voor weinig, maar krijg je het niet op tijd op? Vaak kun je er nog prima soep of hartige taart van maken. Van bananen die wel erg rijp zijn, kun je nog een bananenbrood maken en appels waar een rot plekje op zit verwerk je in een zelfgemaakte appelmoes.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Libelle.

man en vrouw met champagne

Financiële Voornemenslijst

Meer inzicht krijgen in je geldzaken. Dat klinkt als een goed voornemen. Maar hoe pak je zoiets aan als je geen boekhouder bent? De checklist Financiële Voornemens helpt je op weg.

Bekijk de Financiële Voornemenslijst

Marise Sperling,
Redacteur
Of het nu gaat om hypotheken, beleggen, pensioen of verzekeringen: het regelen van geldzaken is niet ieders hobby. Maar het is wél fijn als alles goed geregeld is. Daarom help ik om moeilijke onderwerpen in begrijpelijke taal op te schrijven!