Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Blog Sparen Challenge accepted: van spender naar spaarder

Challenge accepted: van spender naar spaarder

08-04-2019

Elke dag koffie bij de espressobar, dure boodschappen, té veel kleding: we hebben allemaal slechte gewoonten die geld kosten. Veel geld. De vraag is: hoe kom je er vanaf? Erik en Lisa, twee Aegon-medewerkers, gaan de uitdaging aan. In de maand april gooien ze het roer om. Worden zij goed met geld?

Challenge: Voor 100 euro boodschappen doen in één maand

Dit is Erik. Zijn challenge: maximaal 100 euro uitgeven in de supermarkt. En dat is voor hem een flinke uitdaging, want hij pint erop los als het om boodschappen gaat. Vorige maand telden zijn bonnetjes bij de supermarkt op tot 156 euro.

Profiel Erik

  • Werkt fulltime
  • Luncht op kantoor
  • Gaat soms uiteten of haalt een maaltijd af

 

“Mijn boodschappen plan ik nooit. Ik zoek een lekker recept, haal de boodschappen en houd geen rekening met dure producten. Als het nodig is volgens het recept, ligt het in mijn mandje. Wel kijk ik naar aanbiedingen. Als bijvoorbeeld de zalm goedkoper is, kijk ik wat daarvan te maken is. En ik haal soms een maaltijd of ga uiteten. Dat budget van 100 euro wordt een uitdaging. Uitgerekend komt het neer op 3,33 euro per dag. Dat is echt weinig! Mijn plan? Ik ga naar de markt, koop geen lekkere snacks meer en laat de A-merken liggen. Ik moet leren plannen en goed naar de aanbiedingen kijken. Daarnaast hoop ik erachter te komen wat de goedkopere én lekkere producten zijn in de supermarkt.”

 

Challenge: Een maand niets kopen op kantoor

En dit is Lisa. Haar uitdaging? Geen koffietjes, lunches en snacks op kantoor kopen. En dat betekent dus elke ochtend zelf boterhammen smeren en gratis koffie uit de automaat. Ter vergelijk: in maart gaf zij maar liefst 85 euro uit op kantoor (met 2,5 dagen werken!).

Profiel Lisa

  • Werkt 2,5 dag
  • Luncht op kantoor
  • Gaat 2 keer per dag naar de espressobar

 

“Elke dag ga ik twee keer naar de espressobar voor een lekkere koffie. En ik koop altijd mijn lunches in het bedrijfsrestaurant. De koffie komt neer op ongeveer 3,78 euro per dag. Mijn lunch kost gemiddeld 5 euro per dag. Ik doe dit echt uit gemak. Heb geen zin en tijd om ‘s ochtends zelf mijn brood te smeren. En van een lekkere cappuccino kan ik écht genieten. Ik denk nooit aan het geld dat ik uitgeef. Houd mijn pinpas tegen het apparaat en kijk niet eens naar het bedrag. Toen ik alles narekende, kwam ik uit op 85 euro in maart. Ik schrok me een ongeluk! Zeker omdat mijn werkweek uit 2,5 dag bestaat. Precies om die reden doe ik mee: de bewustwording dat al die kleine bedragen bij elkaar flink optellen. Ik ben écht een spender.”

Shanna van der Valk,
Redacteur
Geld kan voor sommige een lastig onderwerp zijn. Maar niet voor mij! Als contentredacteur bij Aegon schrijf ik over geldzaken en geef ik tips. Tips over sparen en besparen. Mijn doel? Mensen bewust maken van hun financiën, uitgaven en spaarplan.