Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Blog Sparen Dé Financiële Zomerhoroscoop

Dé Financiële Zomerhoroscoop

30-07-2019

De zon schijnt, we zijn allemaal wat vrolijker én vaker buiten: lekker drankjes doen op het terras, nóg een keertje uit eten en toch ook wéér dat ijsje halen om af te koelen. Je geldpot slinkt als de zon schijnt toch wat sneller. Ben jij benieuwd hoe het met jouw financiën gesteld is deze zomer en wat jij kunt verbeteren? Bekijk dan snel onze financiële zomerhoroscoop!

Tip: Weet jij jouw geldtype nog niet? Doe de test!

FINANCIËLE LIFEGUARD

horoscoop-lifeguard

Deze zomerperiode heb jij al helemaal gepland. Je weet precies hoeveel geld je hebt om te spenderen. Je vakantie is al volledig betaald en je stelde je dagelijkse budget al van tevoren vast. Geef je op een dag wat meer uit dan je gepland had? Ook dat heb je allemaal ingecalculeerd! Omdat je niet van verrassingen houdt, is het goed om rekening te houden met onverwachte uitgaven. Je koffer die per ongeluk later aankomt op je vakantiebestemming of je auto die panne krijgt. Verspreid daarom je pasjes over meerdere tassen. En laat je auto voordat je naar je vakantiebestemming rijdt even checken bij de garage.

Tip: Check voordat je op vakantie gaat of al je verzekeringen nog up-to-date zijn. Zo weet je zeker dat je deze zomer niet voor verassingen komt te staan.

FINANCIËLE SUMO

De zomer van 2019 blijf jij lekker in het land. Je bent namelijk bezig met geld opzij te zetten voor die wereldreis. Je hebt je doel voor ogen en wijkt daar niet van af. De zon mag zich in Nederland wat vaker laten zien, zodat jij ook écht een zomergevoel hebt hier. Lekker bbq’en met je vrienden of varen met familie. Jij komt de zomer wel door! Vergeet je trouwens niet om te sparen voor later? Want ook als je met pensioen bent, wil je natuurlijk genieten van verre reizen.

Tip: Spaar of beleg een deel van je geld voor je potje voor later. Je houdt van nú genieten, maar wil er over een aantal jaar ook relaxt bij zitten. Als je nu genoeg geld opzij zet voor later, kan je ook dan genieten.

FINANCIËLE ACTION HERO

Als een echte action hero, kom jij meteen in actie zodra er centen op je betaalrekening staan. Jouw vakantiegeld maakte je daarom ook meteen naar je spaarrekening over. Want die vakantie van deze zomer betaalde je vorig jaar al. Je gaat deze zomer lekker genieten op vakantie en zodra je weer terug bent in Nederland heb je het vakantiehuisje en de vliegtickets alweer geboekt voor de zomer van 2020.

Tip: Betaal jij al je rekeningen via de automatische incasso? Dan hoef je je geen zorgen te maken dat je achterloopt met je betalingen.

FINANCIËLE GURU

Jij bent zó goed met je geldzaken voor de lange termijn. Maar vergeet niet ook af en toe te genieten op de korte termijn. Probeer het deze zomer eens anders aan te pakken. Je kan best wat geld missen, je hebt genoeg! Laat je verleiden en plan een spontaan uitje met je partner. Of verras je kinderen met een tripje naar een veel te duur pretpark. Na de zomer kun je dan weer verder sparen voor het potje voor je oude dag.

Tip: Zorg dat je ook een potje hebt voor spontane uitgaven. Dan voel je je minder schuldig over het uitgeven van geld deze zomerperiode.

FINANCIËLE ZEN-MASTER

Je hebt je dagelijkse geldzaken goed op orde. Jouw maandelijkse inkomsten en uitgaven zijn perfect in balans. Jij gaat vaak last-minute op vakantie omdat je dat prima kan missen. Maar is dat wel de beste manier? Een last-minute vakantie is vaak veel duurder. Probeer deze zomer daarom alvast te starten met een spaarplan voor je vakantie volgend jaar. De voorpret die je dan al hebt, zorgt ervoor dat je je aan je spaarplan kan volhouden. En je bespaart! Dat geld kun je mooi gebruiken als zakgeld.

Tip: Maak een vakantiespaarrekening aan. Bij veel banken kun je hiervoor een apart potje maken, vaak inclusief foto van je reisbestemming. Zo maak je je spaardoel zo tastbaar mogelijk en kun je volgend jaar een stuk voordeliger op vakantie!

 

Sadia Shirriff,
Redacteur
Ik ben communicatiespecialist bij Aegon. Ik houd me elke dag bezig met het begrijpelijk maken van onze ingewikkelde informatie. Zowel in onze brieven en e-mails als op de website. Ik vind het heel interessant om me te verplaatsen in onze klanten. En als ik er ook nog een beetje creativiteit op los kan laten, ben ik in mijn element!