Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Blog Sparen Doen: een financiële schoonmaak in 6 stappen

Doen: een financiële schoonmaak in 6 stappen

03-04-2020

Volle agenda’s met concerten, etentjes en verjaardagen zijn tijdelijk van de baan. Begint het bij jou dan ook te kriebelen om je kasten uit te mesten? Misschien een goed moment om meteen je geldzaken aan te pakken. Hoe? Check deze financiële voorjaarsschoonmaak in 6 stappen.

1. Bezem door oude facturen

Zoek in alle hoeken en gaten naar oude facturen en leg ze op een grote stapel. Check eerst of alles is betaald en verdeel de facturen daarna onder in vaste lasten en losse, eenmalige uitgaven.

2. Rekenen maar

Pak de rekenmachine erbij en tel de vaste lasten bij elkaar op. Je kunt denken aan de huur of hypotheek, energie, belastingen, contributies en abonnementen. Doe ditzelfde met de dagelijkse huishoudelijke uitgaven. De boodschappen vallen hieronder, maar ook kleinere uitgaven bij de drogist of kapper. Je maakt zo voor jezelf inzichtelijk wat je per maand kwijt bent.

3. Controleer je vaste lasten

Ga eens na wanneer bepaalde vaste contracten verlengd moeten worden. Kan dat in de toekomst goedkoper? En heb je misschien abonnementen waar je niet of nauwelijks gebruik van maakt?

4. Kijk naar je onnodige uitgaven

Elke dag een latte kopen op het station? Uitgebreid lunchen in het bedrijfsrestaurant? Het lijkt een kleine uitgave, maar tikt op maandbasis lekker aan. Kijk goed naar de uitgaven die je kunt skippen en reken uit wat je daarmee bespaart.

5. Stel jezelf een financieel doel

Bedenk wat je met het geld kunt doen dat je (be)spaart. Wil je een weekendje weg? Een mooie tas kopen? Of zet je het liever op een spaarrekening voor later? Het kan allemaal!

6. Klop jezelf op de borst

Gefeliciteerd! Je hebt zojuist je allereerste financiële schoonmaak overleefd. En dat was waarschijnlijk helemaal niet zo erg als je van tevoren dacht. Volgend jaar weer?

Tips om je geldzaken goed te regelen

Iedereen zit nu meer thuis. Begint het bij jou ook te kriebelen om een grote voorjaarsschoonmaak te doen? Misschien een goed moment om ook je financiële administratie meteen aan te pakken.

Check onze tips

Aegon logo
Redactie | Aegon Blog,
Aegon biedt wereldwijd zo'n 30 miljoen mensen oplossingen op het gebied van pensioenen, verzekeringen en vermogensbeheer. Omdat we het belangrijk vinden dat je zelf bewust financiële keuzes kunt maken, ontwikkelen we producten die je financieel zelfstandig maken. Met deze blog helpen we je op weg met nieuws en achtergrondinformatie.