Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Blog Sparen Een leuk weekend hoeft geen bakken met geld te kosten

Een leuk weekend hoeft geen bakken met geld te kosten

11-06-2020

Het weekend is voor de familie Kalogirou een moment om te genieten. Als ze geld uitgeven, gaat het naar gezellige dagjes uit en mooie kledingstukken. Maar dit weekend niet. Vangelis Kalogirou, zijn vrouw Sophia en zoon Ilias (12) bedenken creatieve weekendactiviteiten die weinig kosten. Conclusie: je geniet ook van een weekend waarin je weinig geld uitgeeft.

Verplicht thuiszitten geeft de familie rust

Vangelis (49) is altijd bezig. Naast zijn werk bij Aegon, helpt hij zijn broer soms uit de brand in het drukke restaurant Akropolis in Naaldwijk. Ook zijn vrouw Sophia zit niet stil. Zij heeft een drukke baan bij het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Vóór de pandemie was de familie altijd onderweg in het weekend. Vakanties, slenteren door de winkelstraat van Naaldwijk of op reis voor werk.

Leuke weekendactiviteiten voor weinig

Het thuiszitten geeft de familie rust. Ze doen dingen waar ze voor de pandemie geen tijd voor hadden. Opruimen, klussen etc. Ze bestellen graag eten bij lokale restaurants; het liefst twee keer in de week. Op die manier steunen ze lokale ondernemers. Er worden ook best wat internetaankopen gedaan. Maar dit weekend even niet... De familie vervangt de normale weekendbezigheden voor gratis activiteiten waardoor ze creatiever worden in de dingen die ze doen.

Pizza’s bakken en kasten uitspitten

Het weekend staat voor de deur en de activiteiten zijn gepland. Op het programma staat een mooie mix van leuke en nuttige dingen. De hele familie heeft er zin in. We sommen de activiteiten op die de familie doet zonder dat ze diep in de buidel moeten tasten. 

#1 Ze laten de auto op de oprit staan

Gaat de familie op pad, dan pakken ze normaal de auto. Om deze het weekend met rust te laten, staat een lange fietstocht op het programma. Ze fietsen naar het dichtstbijzijnde strand en maken daar een wandeling. Vervolgens fietsen ze terug. Uitzonderlijk is dat ze geen terrasje pakken. De volgende dagen wandelt Vangelis vanuit zijn woonplaats naar het volgende dorp. Hij komt tot de conclusie hoe fijn wandelen is en dat hij dit eigenlijk veel te weinig doet.

#2 Ze koken zelf in plaats van eten bestellen

In de avond bakken ze pizza’s met eigengemaakte bodem. Even googlen en met een beetje uitleg maak je gemakkelijk pizzadeeg. Als je het eenmaal doet, is het eigenlijk best simpel. Vangelis, Sophia en Ilias hebben vervolgens hun pizza’s naar eigen smaak belegd. Koken, maar ook het eten zelf, is op deze manier echt een familieding. Gezellig met elkaar in de keuken aan de slag in plaats van bellen, wachten en eten.

#3 Ze ruimen kasten op en kwamen oude parels tegen

Ze ruimden hun kasten op. Er kwamen een hoop kledingstukken uit de kast die nooit zijn gedragen. Daar komt nu verandering in. Vangelis: “Ik wilde eigenlijk een nieuwe zwembroek gaan kopen, maar zag dat ik er nog één had liggen. Nieuw!” Voortaan kijkt Vangelis dus eerst in zijn kast of hij iets al heeft, voordat hij in de winkel nieuwe kledingitems koopt. 

Het bespaarde geld gaat naar de verbouwing

“Ik weet zeker dat we geld hebben bespaard het weekend. We zijn net begonnen met een verbouwing. Het bespaarde geld gaat daarheen”, vertelt Vangelis. Het weekend heeft hem en zijn familie doen inzien dat je veel leuke activiteiten kunt doen voor weinig geld. Ook hebben ze activiteiten die ze gedaan hebben, echt als familie beleefd. En dat was heel gezellig. Door op deze relatief gemakkelijke manier meer geld over te houden, kun je het vervolgens uitgeven aan iets waar je op langere termijn blij van wordt. Een verbouwd huis bijvoorbeeld. Vangelis en zijn gezin gaan dit zeker vaker doen. “We hebben geld bespaard en een leuke tijd gehad als familie. Dus zo’n weekend is zeker voor herhaling vatbaar”.

Hoe sta jij er financieel voor?

Heb je een droom die je wilt najagen? Of maak je je zorgen om je geldzaken? Wat er ook speelt; het is fijn om je geldzaken op orde te hebben. Voor nu én in de toekomst. Online tool FinSnap helpt je om nú slimme keuzes te maken voor een financieel gezonde toekomst.

Gebruik FinSnap

Leonie Rozemulder,
Redacteur
Ik ben Leonie en ik schrijf graag verhalen. Over.. nouja, over zo ongeveer alles. Bijvoorbeeld over geldzaken. Over welke keuzes je nú kunt maken voor later. Financieel vooruitdenken noemen we het hier. Lees je mee?