Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Financiële doelen stellen (en ze ook écht halen) doe je zo

29 maart 2018

doorMarise Sperling, Redacteur

Miljonair worden klinkt als een leuk financieel doel, maar is misschien niet heel haalbaar. En een dosis realisme is nu juist een van de voorwaarden om je doelen te halen. Wat nog meer? Je leest het hier.

1. Geef je doel een smoel

Met vage plannen win je de wereld niet. Daarom is ‘sparen voor later’ geen goed doel. ‘Geld opzij zetten voor een wereldreis’ of ‘een nieuwe auto’ zijn dat juist wél. Maak een lijstje met financiële doelen die écht bij jou passen. Zet ze op papier en maak ze zo duidelijk mogelijk.

2. Doe je niet beter voor dan je bent

Stel: je bent geen goede spaarder. Hoe realistisch is het dan dat je de komende tijd ineens 500 euro per maand gaat sparen? Mislukking gegarandeerd. Begin liever met een kleiner bedrag, zoals 50 of 100 euro. Als dat lukt, kun je het spaarbedrag voor de volgende maand steeds een beetje verhogen.

3. Focus op de lange termijn

Die ene jeans in de uitverkoop kan heel verleidelijk zijn. Vermijd dit soort valkuilen door te denken aan de lange termijn: de aankoop van een auto, die felbegeerde reis of de verbouwing van je huis. Nu even afzien = straks je doel bereiken.

4. Schakel een hulplijn in

Zie je door de bomen het bos niet meer? En heb je hulp nodig? Een financieel adviseur kan je helpen met het maken van een financieel plan. Hij of zij geeft overzicht en inzicht om je financiën op een slimme manier te regelen. Voor de korte én de lange termijn. Je kunt contact opnemen met een Aegon-adviseur of je schakelt de hulp in van een onafhankelijk adviseur. 

Iedereen goed met geld

Nederlanders worden steeds meer zélf verantwoordelijk voor hun eigen financiële toekomst. Maar het regelen van geldzaken is niet ieders hobby. Veel mensen vinden het ingewikkeld of saai, en stellen het liever uit. Daarom gaat Aegon helpen. Dat doen we met handige tips, slimme weetjes én een test. In 5 minuten ontdek jij welk geldtype je bent en wat jouw valkuilen zijn. En natuurlijk krijg je concrete informatie die past bij jouw situatie. Zo maken we iedereen ‘goed met geld’! Kijk voor meer informatie op aegon.nl/goedmetgeld

 

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met VIVA. 

Marise Sperling, Redacteur
Of het nu gaat om hypotheken, beleggen, pensioen of verzekeringen: het regelen van geldzaken is niet ieders hobby. Maar het is wél fijn als alles goed geregeld is. Daarom help ik om moeilijke onderwerpen in begrijpelijke taal op te schrijven!