Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Hoe bepaal je wat je op een huis kunt bieden?

FinSnap helpt bij huis kopen
Blog Sparen Hoe bepaal je wat je op een huis kunt bieden?
26-11-2020

Heb je een huis naar wens gevonden? Fijn! Tijd om een bod uit te brengen. We raden je aan om geen overhaaste beslissing te maken. Juist door de bizarre omstandigheden van het opbieden op de huizenmarkt, is het heel verstandig om eerst in je geldzaken te duiken. Volg de volgende 5 stappen...

Stap 1. Zet je inkomsten en uitgaven op een rij

Om inzicht te krijgen in wat je kunt betalen voor het huis, gebruik je onze online tool FinSnap. Binnen 10 minuten heb je een totaalplaatje van je geldzaken liggen. Een overzicht van je inkomsten en uitgaven voor nu maar ook voor de toekomst. De tool helpt je om te spelen met verschillende scenario’s. Ga je nu meer geld uitgeven, wat heeft dat dan voor gevolgen voor later? Hoeveel geld houd je over voor ‘leuke dingen’ als je extra geld inlegt voor je nieuwe huis? Je kunt ook met één van onze adviseurs in gesprek gaan hierover. Vergeet ook niet onze hypotheekcalculator door te lopen.

Wist je dat...

FinSnap alle gegevens verzamelt die je hypotheekadviseur nodig heeft voor het in kaart kunnen brengen van je mogelijkheden? Dat scheel jou in ieder geval een hoop uitzoekwerk (én moeite én tijd). #winwinwin
 

Stap 2. Bereken je maandelijkse kosten

Het is verstandig om eerst uit te rekenen hoeveel het huis je maandelijks gaat kosten. Zeker als je huidige huis nog niet verkocht is. Denk aan de (dubbele) hypotheeklasten, maar ook aan de kosten voor gas, water, licht, onderhoud en belastingen. Zijn die acceptabel voor je? Breng dán pas een bod uit. Tip: vul je eventuele nieuwe hypotheek in op FinSnap. Zo zie je direct het effect van je nieuwe hypotheek op je financiële plaatje van nu en later.

Stap 3. Bepaal wat het huis jou waard is

Bepaal hoeveel het huis waard is. Vraag bijvoorbeeld via Kadaster.nl de WOZwaarde op. WOZ staat voor Waardering Onroerende Zaken. De gemeente stelt dit vast. Je kunt ook een taxatie laten doen of de prijzen van huizen in de buurt vergelijken. Vind je het lastig om de waarde te bepalen? Een aankoopmakelaar kan je helpen.

Stap 4. Bepaal of en wat je aan het huis wilt veranderen

Wil je het huis dat je op het oog hebt verbouwen of verduurzamen? Schat in wat dit gaat kosten. Je financieel adviseur kan vertellen of jij je wensen kan financieren met de overwaarde van je huidige huis. Ook weet hij of je in aanmerking komt voor een bouwdepot of dat je eigen geld moet inbrengen en hoeveel. Tip: voeg het depot eens toe in FinSnap bij je hypotheekgegevens. Zo zie je direct het effect van je mogelijke depot op je financiële plaatje van nu en later.

Stap 5. Breng een openingsbod uit

Daarbij kun je een overdrachtsdatum noemen. Dit kan positieve invloed hebben als de datum de verkopende partij goed uitkomt.

Denk samen met een financieel adviseur vooruit... 

Inzicht in je geldzaken voor nu en in de toekomst? Ga met één van onze adviseurs in gesprek. We helpen je graag financieel vooruitdenken. Zodat je nu slimme keuzes maakt voor later. Je kunt onze online tool FinSnap natuurlijk ook zelf doorlopen mocht je het liever alleen doen.  
 

Hoe sta jij er financieel voor?

Heb je een droom die je wilt najagen? Of maak je je zorgen om je geldzaken? Wat er ook speelt; het is fijn om je geldzaken op orde te hebben. Voor nu én in de toekomst. Online tool FinSnap helpt je om nú slimme keuzes te maken voor een financieel gezonde toekomst.

Gebruik FinSnap

Leonie Rozemulder,
Redacteur
Ik ben Leonie en ik schrijf graag verhalen. Over.. nouja, over zo ongeveer alles. Bijvoorbeeld over geldzaken. Over welke keuzes je nú kunt maken voor later. Financieel vooruitdenken noemen we het hier. Lees je mee?