Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Meester Guido verkiest geluk boven geld

Blog Sparen Meester Guido verkiest geluk boven geld
29-07-2020

Zegt de inhoud van een portemonnee iets over wie je bent en hoe je met geld omgaat? Bij Aegon denken we van wel. Dit is Guido Schmitz (32) en hij verkiest geluk boven geld. Guido gooit het roer om en duikt na jaren weer de schoolbanken in om voor de klas te mogen staan.

Knipgetallen

  • Cash in houder: € 0 
  • Aantal pasjes: 4
  • Knip sinds: 2019 
  • Bijzonderheid: de getekende pasfoto van Guido
     

Getekende pasfoto en plastic geld

Als we de inhoud van de pasjeshouder van Guido bekijken, vallen twee dingen op:
1.    het getekende pasfotootje
2.    het gebrek aan contant geld

De tekening kreeg hij van één van de leerlingen uit zijn klas. Omdat Guido het zo bijzonder vindt dat de leerling dit maakte (én zo natuurgetrouw), bewaart hij de tekening in zijn houder. Hij doet niet aan contant geld. Guido betaalt alles met pasjes die hij in een pasjeshouder in zijn achterzak bewaart. Geen portemonnee voor Guido dus. 
 

Terug de schoolbanken in

De Amsterdamse Guido startte vorig jaar aan de Pabo en hij is erg blij dat hij deze stap in zijn carrière heeft gezet. Vier dagen per week staat hij voor de klas op een basisschool in Amsterdam Nieuw Sloten. Daar geeft hij les aan groep zeven en acht. Eén dag in de week gaat hij zélf naar school. Hiervoor werkte Guido in de marketing. Ook had hij meerdere kantoorbanen bij culturele instanties, maar dit bleek uiteindelijk niets voor hem.

Iets nuttigs doen voor de maatschappij

Met mensen werken én in beweging zijn. Dat wil hij liever dan de hele dag achter een bureau zitten. Nog belangrijker: Guido wilde iets nuttigs doen voor de maatschappij. Vandaar dat hij het heft in eigen handen nam en weer terug de schoolbanken indook. “Er is een flink tekort aan leerkrachten. Daarnaast heb ik het altijd al leuk gevonden om iets te vertellen voor een groep mensen of kinderen. Vandaar dat dit beroep goed bij me past.”

Doen wat je wilt doen

Guido vindt dat je moet doen wat je wilt doen. En dat je daarbij niet alleen maar voor het geld moet gaan. “Je kunt een beroep kiezen waar je heel rijk van wordt, maar je moet er ook gelukkig van worden.” Hij besloot al heel jong dat hij later zou kiezen voor geluk boven rijkdom.

Geld leeft niet onder kinderen

“Geld komt in de klas eigenlijk alleen bij rekenen ter sprake. Dan gaat het over geld als uitleg van het lesmateriaal. We hebben het bijvoorbeeld over bonussen en reclames en wat dan korting over iets is. Maar nu je het zo zegt, , hebben we het niet over veel geld verdienen en rijk worden. Ik heb ook niet het gevoel dat het leeft onder kinderen. Het is natuurlijk wel altijd goed om kinderen bewust te maken van sparen, maar of ze er echt iets mee doen is een tweede.”

Geen sucker voor dure spullen

Guido is, zoals hij zelf zegt, geen ‘sucker’ voor het duurste van het duurste. Zeker als het gaat om gebruiksvoorwerpen. Dergelijke spullen gaan toch altijd kapot bij hem. Hij is zuinig op zijn geld omdat hij nog niet heel lang een volledig salaris heeft. Hij studeerde later dan verwacht af. Vandaar dat hij het lang met een studenteninkomen heeft moeten doen. Hierdoor word je vanzelf zuinig. Als hij geld uitgeeft, doet hij dat aan eten en media. Hij gamet graag en is geabonneerd op streamingsdiensten als Spotify en Netflix. Als hij dan een keer veel geld uitgeeft, doet hij dat wel heel bewust. Bijvoorbeeld als het gaat om een grafische kaart voor zijn computer, die zoekt hij met heel veel zorg uit. Guido houdt geen budgetboekje bij. Hoewel hij dit wel een goed idee vindt, nu hij wat serieuzer in het leven staat. Binnenkort gaat hij samenwonen en dan moet de boel toch echt op orde zijn - vindt hij zelf.

Hoe sta jij er financieel voor?

Heb je een droom die je wilt najagen? Of maak je je zorgen om je geldzaken? Wat er ook speelt; het is fijn om je geldzaken op orde te hebben. Voor nu én in de toekomst. Online tool FinSnap helpt je om nú slimme keuzes te maken voor een financieel gezonde toekomst.

Gebruik FinSnap

Leonie Rozemulder,
Redacteur
Ik ben Leonie en ik schrijf graag verhalen. Over.. nouja, over zo ongeveer alles. Bijvoorbeeld over geldzaken. Over welke keuzes je nú kunt maken voor later. Financieel vooruitdenken noemen we het hier. Lees je mee?