Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Kinderspel 2
Blog Sparen ‘Mijn vrouw regelt thuis de financiën’

‘Mijn vrouw regelt thuis de financiën’

15-02-2018

“Hé pap, wat weet jij van de korte spaarhorizon? En kun je niet beter deposito sparen? Ja, ook met die inflatie. Dan kun je veel beter het spaarbedrag indexeren.” De kleine Suze legde haar vader Wouter (38) het vuur aan de schenen over zijn financiën.

Daar zit je dan, met zo’n slimme dochter tegen over. 

“Niet te geloven. Ik dacht in eerste instantie: hoe komt ze daarbij? Ik ben leraar en weet uit ervaring dat kinderen soms heel moeilijke vragen kunnen stellen. Maar het vragenvuur van Suze ging véél verder dan kinderlijke nieuwsgierigheid. Ik was zó verbijsterd dat ik niets meer kon uitbrengen.”

Zeg eens eerlijk: hoe goed ben jij met geld?

“Wat is het tegenovergestelde van een financieel expert? Dat ben ik dus! Of het nu gaat om de hypotheek of verzekeringen, mijn vrouw regelt alles. Zij maakt ook spaarpotjes zodat we bijvoorbeeld genoeg geld hebben om een kapotte wasmachine te vervangen. Of om leuke dingen op vakantie te doen. Ik ben niet zo gestructureerd en geef alles uit. Heel eerlijk: ik zou eigenlijk óók meer controle over mijn financiën moeten hebben, net als mijn vrouw. Zodat ik weet waar we kunnen besparen én hoe we slimmer omgaan met ons geld.”

Stel je het regelen van geldzaken liever uit?

“Ja. Met een volle agenda heb ik geen zin om alle papieren uit te pluizen. En soms kunnen geldzaken best ingewikkeld zijn. Wat ik dan handig vind, zijn overzichten waarbij je meteen ziet hoe je financiën ervoor staan. Neem bijvoorbeeld mijnpensioenoverzicht.nl. Je ziet in één oogopslag hoeveel AOW je hebt opgebouwd en hoe hoog je pensioen is.”

Hoe maken jullie je kinderen ‘goed met geld’?

“Vanaf 7 jaar krijgen ze zakgeld. Daarmee leren ze dat niet alles komt aanwaaien. En dat ze moeten sparen als ze iets heel graag willen hebben. Het is belangrijk dat ze een doel hebben. Mijn zoontje legt bijvoorbeeld geld opzij voor een Nintendo. Of we streng blijven en niet tussentijds het alsnóg kopen voor ze? Nee, dat kunnen we ons niet permitteren met kinderen.” 

Hoe sta jij er financieel voor?

Heb je een droom die je wilt najagen? Of maak je je zorgen om je geldzaken? Wat er ook speelt; het is fijn om je geldzaken op orde te hebben. Voor nu én in de toekomst. Online tool FinSnap helpt je om nú slimme keuzes te maken voor een financieel gezonde toekomst.

Gebruik FinSnap

Aegon logo
Redactie | Aegon Blog,
Aegon biedt wereldwijd zo'n 30 miljoen mensen oplossingen op het gebied van pensioenen, verzekeringen en vermogensbeheer. Omdat we het belangrijk vinden dat je zelf bewust financiële keuzes kunt maken, ontwikkelen we producten die je financieel zelfstandig maken. Met deze blog helpen we je op weg met nieuws en achtergrondinformatie.