Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Slim budgetteren (zonder gierig te zijn) doe je zó!

22 maart 2018

doorRedactie | Aegon Blog

Etentje hier, spa-sessie daar. Je wil het allemaal. Alleen: die nullen op je bankrekening komen  akelig dichtbij… Om voor eens en voor altijd uit de rode cijfers te blijven: een spoedcursus budgetteren voor de lange én korte termijn.

1. Zorg voor overzicht

Slim budgetteren begint met genoeg inzicht in je financiën. Wat komt er elke maand binnen? Wat gaat eruit? Het klinkt een beetje vorige eeuw, maar het huishoudboekje is een slimme manier om bij te houden hoe je er financieel voor staat. Noteer per maand alle (ja, álle) vaste en incidentele uitgaven en tel ze bij elkaar op. Zo weet je hoeveel er gemiddeld doorheen gaat.

2. Maak een potje

Als je wasmachine of verwarmingsketel kapot gaat, wil je niet over twee of drie maanden een nieuwe kunnen aanschaffen. Het is handig om voor zulke onverwachte uitgaven een potje te hebben. Dat hoeft niet immens groot te zijn, een paar duizend euro is meestal voldoende. Handige richtlijn van het Nibud: zet elke maand tien procent van je netto salaris opzij en je zit (bijna) altijd goed.

3. Spaar voor later

Sparen voor die ene verre reis of een nieuwe auto, dat wil wel. Maar sparen voor de studie van je kinderen of je pensioen? Da’s vaak een ver-van-je-bed-show. Toch is het geen gek idee om alvast wat extra spaargeld opzij te zetten voor doelen die verder weg liggen. Zo haal je er meer rendement uit en profiteer je mogelijk van prettige belastingvoordelen.  

Iedereen goed met geld

Nederlanders worden steeds meer zélf verantwoordelijk voor hun eigen financiële toekomst. Maar het regelen van geldzaken is niet ieders hobby. Veel mensen vinden het ingewikkeld of saai, en stellen het liever uit. Daarom gaat Aegon helpen. Dat doen we met handige tips, slimme weetjes én een test. In 5 minuten ontdek jij welk geldtype je bent en wat jouw valkuilen zijn. En natuurlijk krijg je concrete informatie die past bij jouw situatie. Zo maken we iedereen ‘goed met geld’! Kijk voor meer informatie op aegon.nl/goedmetgeld

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met VIVA. 
 

Aegon logo
Redactie | Aegon Blog
Aegon biedt wereldwijd zo'n 30 miljoen mensen oplossingen op het gebied van pensioenen, verzekeringen en vermogensbeheer. Omdat we het belangrijk vinden dat je zelf bewust financiële keuzes kunt maken, ontwikkelen we producten die je financieel zelfstandig maken. Met deze blog helpen we je op weg met nieuws en achtergrondinformatie.