Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Spaarpot vs basilicumplant: 1-0

07-02-2018
Mijn spaarpotje-voor-leuke-dingen is te vergelijken met het basilicumplantje in mijn keuken. Ik begin ongeveer eens in de 2 maanden heel optimistisch. Maar na een paar weken komt de klad erin. En dan zit ik met een lege spaarrekening en een verlepte plant. Het toverwoord? Volhouden! En met deze 3 tips gaat dat deze keer écht lukken!
 

1. Maak het concreet

Je spaart beter met een concreet doel voor ogen. Dus niet ‘ik spaar zodat ik kan reizen’, maar ‘ik spaar voor een reis naar Japan die ik in 2019 ga maken’. 
 

2. Focus!

 
Een shirtje hier, koffie daar… Als je niet oplet, vliegt het geld je zakken uit. De oplossing? Focus, en hou je spaardoel voor ogen:
 
  • Pin een bord op Pinterest vol met mooie foto’s die met jouw spaardoel te maken hebben. Bekijk dit bord als je de neiging krijgt om je online winkelmandje vol te gooien bij de bekende webshops.
  • Gebruik een foto van je spaardoel als schermafbeelding. Zo word je er dagelijks aan herinnerd!
  • Nog tastbaarder: een foto van jouw spaardoel op papier. Op creditcardformaat, zodat-ie in je portemonnee past. Zodra jij dan naar je pinpas grijpt, denk je: o ja! Zo hou je je euro’s makkelijker in je zak.
 

3. Blijf realistisch

 
Grote dromen kosten vaak veel geld. Maar begin klein: spaar elke maand een vast bedrag. Het liefst meteen als je salaris wordt gestort. Zo kom je niet in de verleiding om het uit te geven. Probeer daarnaast een balans te vinden tussen sparen en regelmatig leuke dingen doen. Want maandenlang alleen maar sparen en alle etentjes skippen… dát is lastig vol te houden.
 

En nu… volhouden!

 
Ik ben alvast begonnen met deze tips. Uit mijn ontelbare Pinterestborden heb ik één concreet spaardoel gekozen. Op mijn laptop prijkt een foto van mijn droomreis. Elke maand spaar ik automatisch een realistisch bedrag. Mijn geliefde webshops vermijd ik voorlopig even, net als de bekende koffieketen op het station. En mijn basilicumplant? Die leeft nog steeds!  
 

Iedereen goed met geld

 
Nederlanders worden steeds meer zélf verantwoordelijk voor hun eigen financiële toekomst. Maar het regelen van geldzaken is niet ieders hobby. Veel mensen vinden het ingewikkeld of saai, en stellen het liever uit. Daarom gaat Aegon helpen. Dat doen we met handige tips, slimme weetjes én een test. In 5 minuten ontdek jij welk geldtype je bent en wat jouw valkuilen zijn. En natuurlijk krijg je concrete informatie die past bij jouw situatie. Zo maken we iedereen ‘goed met geld’!
 
Marlies Touburg,
Webredacteur
Hypotheken, beleggen, pensioen, verzekeren... Ingewikkelde stof. Maar wél heel belangrijk. Als contentspecialist bij Aegon ben ik daarom elke dag bezig om deze moeilijke onderwerpen begrijpelijk te maken. In lekker leesbare, heldere teksten. En dat doe ik met veel plezier!