Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Blog Sparen Voorkom winterblues door nú al te plannen en te sparen voor die heerlijke vakantie!

Voorkom winterblues door nú al te plannen en te sparen voor die heerlijke vakantie!

08-01-2019

De kortste dag van het jaar hebben we al gehad, maar toch duurt het nog even voordat we weer van de zon kunnen genieten! Alvast voorbereidingen treffen voor je vakantie is dan een goede bezigheid. Met deze 5 simpele spaartips kom je een stuk dichter bij je vakantiedoel!

1. Schrijf spaardoelen op

Wat is jouw specifieke spaardoel? Wil je een lange vakantie naar Vietnam boeken? Schrijf het op! Sparen is makkelijker als je een doel voor ogen hebt. Want als je weet waar je het voor doet, is jezelf iets ontzeggen makkelijker.

2. Zet financiële extra’s en meevallers direct opzij

Ontvang jij af en toe wat extra’s, zoals vakantiegeld of een dertiende maand? Of heb je een financiële meevaller, bijvoorbeeld een teruggave van je energieleverancier? Geef dit dan niet uit, maar zet het direct apart.

3. Spaar automatisch

Wil je maandelijks een vast bedrag opzij zetten? Laat dit dan elke maand automatisch van je lopende rekening naar je spaarrekening overschrijven. Bijvoorbeeld één dag nadat je salaris is gestort. Zo vergeet je het ook niet!

4. Bespaar op je uitgaven

Vind je sparen lastig? Neem dan je uitgaven eens onder de loep. Bijvoorbeeld door een tijdje al je inkomsten en uitgaven bij te houden in een huishoudboekje. Dit geeft je een duidelijk beeld van waarop je kunt besparen, bijvoorbeeld op je energiekosten, internet- en telefoonabonnement en zorg- en woonverzekeringen.

5. Beloon jezelf tussendoor

Gaat het sparen je beetje bij beetje beter af? Beloon jezelf dan met het behalen van je (tussentijdse) spaardoelen. Koop bijvoorbeeld een reisgids als je de eerste 25% van je vakantie bij elkaar gespaard hebt. Zo blijft het leuk!

 

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Viva.

Aegon logo
Redactie | Aegon Blog,
Aegon biedt wereldwijd zo'n 30 miljoen mensen oplossingen op het gebied van pensioenen, verzekeringen en vermogensbeheer. Omdat we het belangrijk vinden dat je zelf bewust financiële keuzes kunt maken, ontwikkelen we producten die je financieel zelfstandig maken. Met deze blog helpen we je op weg met nieuws en achtergrondinformatie.