Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Word een geldheld!

31 januari 2018

doorRedactie | Aegon Blog

Het is fijn om je financiën goed op orde te hebben. Maar hoe weet je of je er financieel ook écht goed voor staat? 3 handige tips op een rij!
 

1. Bepaal je visie 

De vrijheid om leuke dingen te doen? Dromen voor de toekomst? Het stellen van financiële doelen die écht bij jou passen, helpt je om een gericht plan te maken én te bereiken. Zet het op papier en maak het zo concreet mogelijk, zodat je dat kunt meenemen in je financiële plan. 
 

2. Maak je eigen financiële planning

 
Wanneer verloopt je hypotheekrente? Is je pensioen goed geregeld? Heb je voldoende geld voor de studie van je kinderen? Al dit soort vragen worden in een financieel plan meegenomen: je bepaalt je financiële keuzes voor de korte én lange termijn. Een financieel adviseur kan helpen bij jouw plan. Hij of zij kijkt naar je huidige financiën en jouw financiële doelen. Dit advies kost geld, maar geeft wel overzicht en inzicht om je financiën goed te regelen. Voor nu én in de toekomst.
 
Je kunt natuurlijk ook zélf een financieel plan maken. Maak bijvoorbeeld gebruik van handige online tools zoals MijnGeldzaken.nl. Je kunt dan een financieel adviseur uitnodigen die in jouw online omgeving meekijkt en advies geeft over specifieke onderdelen.

 

3. Wees creatief in je financiële keuzes

 
De studie voor je kinderen? Het onderhoud van je woning? Omdat spaardoelen zo verschillend zijn, is het slim om per doel te kijken welke spaarvorm daar goed bij past. Dit kan een spaarrekening zijn, maar je kunt ook denken aan beleggen of een spaarverzekering. Iedere vorm biedt een ander rendement en stelt andere voorwaarden. 
 

Iedereen goed met geld

 
Nederlanders worden steeds meer zélf verantwoordelijk voor hun eigen financiële toekomst. Maar het regelen van geldzaken is niet ieders hobby. Veel mensen vinden het ingewikkeld of saai, en stellen het liever uit. Daarom gaat Aegon helpen. Dat doen we met handige tips, slimme weetjes én een test. In 5 minuten ontdek jij welk geldtype je bent en wat jouw valkuilen zijn. En natuurlijk krijg je concrete informatie die past bij jouw situatie. Zo maken we iedereen ‘goed met geld’! 
 
Aegon logo
Redactie | Aegon Blog
Aegon biedt wereldwijd zo'n 30 miljoen mensen oplossingen op het gebied van pensioenen, verzekeringen en vermogensbeheer. Omdat we het belangrijk vinden dat je zelf bewust financiële keuzes kunt maken, ontwikkelen we producten die je financieel zelfstandig maken. Met deze blog helpen we je op weg met nieuws en achtergrondinformatie.