Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Blog Sparen ‘Zolang wij samen zijn, delen we alles’

‘Zolang wij samen zijn, delen we alles’

19-01-2020

Rahim (28) Chantal (26) waren nog maar 4 maanden samen toen ze beiden begonnen met sparen voor een gezamenlijke woning. Nu ze een jaar samen zijn, delen ze alweer 3 maanden een fijn huis in Heemskerk.

Rahim was er meer dan klaar voor op zichzelf te gaan wonen en Chantal wilde wel bij hem intrekken. Alsof het zo moest zijn, want het eerste huurhuis waar ze zich voor inschreven, werd het hunne. “Een huurhuis is veilig. Mocht het misgaan tussen ons, zitten we niet met een hypotheek waar we van af moeten,” zegt Chantal, terwijl ze verliefd naar Rahim kijkt.

De financiële kaarten op tafel

Zij werkt 4 dagen per week op een kinderdagverblijf, Rahim is kok in een hotel. Ze storten beiden zo’n 40 % van hun inkomen op de gezamenlijke rekening. Daar kunnen ze alles van betalen. Chantal spendeert het meeste omdat zij meestal de boodschappen in huis haalt. “Door Rahim kijk ik minder naar de prijs, zoals ik dat eigenlijk van huis uit geleerd heb. Hij pakt gewoon altijd het lekkerste of het beste merk zonder naar de prijs te kijken.”

Zo zie je maar, er valt altijd nog iets te leren of te ontdekken van elkaar als het op financiële keuzes aankomt. Daarom legden de geliefden elkaar een aantal vragen voor uit het spel Honey, let’s talk money van Aegon. Spelen ze open kaart?

Als jij een ton erft van je oudoom, is de helft dan voor de ander?

Rahim: “Zolang wij samen zijn, delen we alles. Maar het geld blijft wel op mijn bankrekening staan. En ik koop eerst een nieuwe auto, van de rest genieten we samen. Natuurlijk gaan we ook lekker op vakantie. En laten we onze spaarrekening ook spekken, het huis heeft erin gehakt.” Chantal: “Ja, het geld vloog er echt uit.”

Als jullie kinderen krijgen, gaat de ander dan minder werken?

Chantal: “Ik denk ik wel. Tenminste, zo heb ik dat altijd bedacht. Terwijl het misschien niet per se nodig is. En jij Rahim, wil jij een papadag?” Rahim: ”Ik denk dat ik misschien ook wel een dag minder ga werken. Als we dat financieel kunnen hebben, waarom niet?”

Als jullie ouders financiële hulp nodig hebben, zou je die dan geven?

Rahim: “Absoluut, geen twijfel mogelijk. Als ze hulp vragen, is er nood aan de man. Dus dan doe je dat.” Chantal: “Andersom ook, zeker weten.”

Ben je liever knap en arm of lelijk en rijk?

Chantal: “Doe mij maar knap en arm. Ik heb liever veel liefde om me heen dan dat ik heel veel geld heb.” Rahim: “Nou, ik ben liever lelijk, maar wel rijk. Met veel geld kun je er alsnog wat van maken. Ja, ook van je uiterlijk.”

 

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Margriet.

Praat met je lover over geldzaken

Samenwonen: daar komt meer bij kijken dan alleen een verliefde blik en een verhuiswagen. Vind jij het lastig om met je lover over geldzaken te praten? Speel het kaartspel.

Speel het kaartspel

Aegon logo
Redactie | Aegon Blog,
Aegon biedt wereldwijd zo'n 30 miljoen mensen oplossingen op het gebied van pensioenen, verzekeringen en vermogensbeheer. Omdat we het belangrijk vinden dat je zelf bewust financiële keuzes kunt maken, ontwikkelen we producten die je financieel zelfstandig maken. Met deze blog helpen we je op weg met nieuws en achtergrondinformatie.