Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Zoekveld

Vakanties: minder, maar duurder!

15 juli 2014

door Redactie | Aegon Blog

Sinds de kredietcrisis van 2008 gaan Nederlanders minder vaak op vakantie. Toch geven we per vakantie meer geld uit. Dat blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Gemiddeld gaat een Nederlander ruim 2 keer per jaar op vakantie. Dit betekent dat in 2013 ruim 35,5 miljoen vakanties werden geboekt door Nederlanders. Daarvan hadden zo’n 18 miljoen reizen een buitenlandse bestemming, ongeveer 17,5 miljoen vakanties waren in eigen land. Oftewel: van alle trips gaat iets meer dan de helft naar een bestemming over de grens.

Opvallend is dat zowel het aantal binnenlandse als buitenlandse vakanties in 2013 verder afnam. Sinds 2008 is het aantal binnenlandse vakanties nog nooit zo laag geweest. Het aantal buitenlandse trips was nog nooit zo laag sinds 2007.

Geld blijft rollen

Hoewel het aantal vakanties afneemt, valt op dat de gemiddelde uitgaven per vakantieganger door de jaren heen beetje bij beetje stijgen. In 2013 lagen de gemiddelde uitgaven op recordniveaus: € 697 per vakantieganger voor een buitenlandse vakantie en € 163 voor een binnenlandse trip.

Meer weten?

Kijk voor meer informatie en cijfers op de website van het CBS. Wil jij zorgeloos op reis? Overweeg een doorlopende reisverzekering.

Bron: CBS

 

 

Aegon logo
Redactie | Aegon Blog
Aegon biedt wereldwijd zo'n 30 miljoen mensen oplossingen op het gebied van pensioenen, verzekeringen en vermogensbeheer. Omdat we het belangrijk vinden dat je zelf bewust financiële keuzes kunt maken, ontwikkelen we producten die je financieel zelfstandig maken. Met deze blog helpen we je op weg met nieuws en achtergrondinformatie.