Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Zoekveld

Verzeker je smartwatch!

16 maart 2016

door Redactie | Aegon Blog

Je moet er niet aan denken… Heb je maanden gespaard voor de allernieuwste smartwatch met hypermoderne snufjes, wordt hij gestolen. Of je struikelt op straat en hij gaat kapot. Vaarwel smartwatch. Zorg daarom dat je goed verzekerd bent! 

Slimme horloges

Steeds vaker zie je ze voorbij komen, van die slimme horloges. De smartwatch is een horloge, thermometer, kompas, hartslagmonitor, camera en mediaspeler ineen. Verbind hem via bluetooth met je telefoon en je ontvangt ook meldingen van e-mails, berichtjes en belletjes. Hartstikke handig dus. De smartwatch bespaart veel tijd: je hoeft niet meer bij elke ‘bliep’ je telefoon uit je broekzak of tas te toveren. Je kijkt gewoon op je horloge welke soort melding er is binnengekomen. 

Apple domineert de smartwatch-markt 

Pebble was het eerste bedrijf dat een commercieel succesvolle smartwatch uitbracht en inmiddels zijn er meer dan 1 miljoen exemplaren van verkocht. Het bedrijf is begonnen als Kickstarterproject en heeft nu 130 medewerkers in dienst. Maar de absolute nummer 1 is toch Apple. Driekwart van alle smartwatches die wereldwijd wordt verkocht, is de Apple Watch. Dat meldt onderzoeksbureau Strategy Analytics. Dit bureau schat dat Apple in het tweede kwartaal 4 miljoen smartwatches wist te verkopen. 

Je smartwatch verzekerd 

Heb jij zo’n slimme horloge om je pols? Dan is het óók belangrijk om aan je verzekering te denken, zegt Richard Buijs, productmanager bij Aegon. ‘Als verzekeraar zien we het steeds vaker gebeuren dat smartwatches beschadigd of zoek raken. Binnen het Woon- & VrijeTijdpakket van Aegon zijn deze horloges gedekt via de inboedelverzekering. Wij zien deze apparaten als audio,- visuele en computerapparatuur. En maak je gebruik van de inboedelwaardemeter? Dan is er een standaarddekking van € 12.000 voor deze apparatuur, waaronder dus smartwatches. Deze waardemeter is een hulpmiddel voor verzekeraars om op een eenvoudige manier de globale waarde van een inboedel vast te stellen. Klanten kunnen ook zelf opgeven wat het maximale verzekerde bedrag moet zijn van hun spullen. Als je dat doet, let op of dat bedrag voldoende is. Sommige smartwatches kosten bijvoorbeeld € 1.000.’

Heb je nog vragen?

Dan kun je deze stellen via Facebook of Twitter

Aegon logo
Redactie | Aegon Blog
Aegon biedt wereldwijd zo'n 30 miljoen mensen oplossingen op het gebied van pensioenen, verzekeringen en vermogensbeheer. Omdat we het belangrijk vinden dat je zelf bewust financiële keuzes kunt maken, ontwikkelen we producten die je financieel zelfstandig maken. Met deze blog helpen we je op weg met nieuws en achtergrondinformatie.