Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

‘In een backpackhostel schreven we een businessplan’

22 november 2016

doorRedactie | Aegon Blog

Pim Hovens (36) uit Malden heeft het druk. Een gezin met twee kleine kinderen, een parttime baan én een studie. En dan begeleidt hij als doorgewinterde ondernemer ook nog eens startende zelfstandigen. Want hoe je je eigen bedrijf begint, dat weet hij als geen ander. En dat een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) daarbij onmisbaar is, heeft hij aan den lijve ondervonden.

Hoe ben je begonnen als ondernemer?

Pim: ‘Tijdens een rondreis door Australië zag ik hoe opgespoten campers werden verhuurd. Van die Volkswagenbusjes in allerlei thema’s zoals flowerpower. Het leek me wel wat om zoiets samen met mijn broer op te zetten in Nederland. In een backpackhostel schreven we een businessplan. En drie maanden later verhuurden we onze eerste busjes. CrazyCampers noemden we ons bedrijf. We hadden klanten uit Nederland, België, Duitsland, maar ook uit Australië, Nieuw-Zeeland, Amerika en Canada. Na 8 mooie en leerzame jaren wordt het bedrijf nu gerund door andere ondernemers. Voor ons was het tijd voor een nieuwe uitdaging.’

Wat ben je toen gaan doen?

‘Daarna ben ik weer voor mezelf begonnen. Project- en interim-management, vooral bij grote bedrijven. Daarnaast merkte ik dat beginnende ondernemers vaak naar mij toe kwamen voor advies. Ik had immers veel ondernemerservaring en een bedrijfseconomische achtergrond. Ik vond het zo leuk dat ik daar meer mee wilde doen. Ik ging steeds meer startende ondernemers begeleiden. Van inschrijven bij de Kamer van Koophandel tot het uitwerken van een businessplan. Niet tegen betaling, maar gewoon omdat ik het leuk vond om te doen.’

Je werkt nu op een accountants- en advieskantoor. Hoe ben je daar terechtgekomen?

‘De ondernemers die ik begeleidde kwamen soms met vragen waar ik een degelijke financiële basis voor nodig had. En zo ben ik in contact gekomen met het bedrijf waar ik nu werk. Ik hou me daar bezig met boekhouding, administraties en rapportages voor klanten. Dat zijn vooral ondernemers in het MKB. Meedenken met klanten vind ik leuk. Ik help ondernemers graag verder. Daarnaast volg ik een opleiding tot accountant. Zo kan ik mijn klanten nog beter adviseren.’

Heb je een AOV afgesloten toen je voor jezelf begon?

‘Ja, een financieel vangnet vonden wij belangrijk. Mijn broer leidde de werkplaats en verzette veel lichamelijk werk. Als hij arbeidsongeschikt zou raken zouden we via de AOV een vervanger in kunnen huren. Zelf zat ik veel op kantoor. Dan moet je wel heel ziek zijn, wil je echt niets meer kunnen. Wij hebben gekeken naar de voorwaarden van onze AOV. Wat betaal je en wat krijg je daarvoor terug? Veel ondernemers denken dat een AOV heel duur is. Maar wij hebben voor een vrij uitgekleed pakket gekozen. En dan hoeft er helemaal geen hoge premie tegenover te staan.’ 

Heb je die AOV wel eens nodig gehad?

‘Vorig jaar scheurde ik mijn achillespees af tijdens een potje voetbal. Ik heb 8 weken in het gips gezeten. Helemaal onthand was ik. En al die contacten met klanten en leveranciers, daar staat je hoofd niet naar. De AOV zorgde voor inkomsten om mijn vaste lasten te kunnen betalen. En zo’n ongeluk brengt natuurlijk ook veel kosten met zich mee. Gelukkig was de financiële impact van mijn arbeidsongeschiktheid door mijn AOV minimaal.’ 

Hoe ziet jouw toekomst eruit?

‘Ik wil bezig blijven met ondernemers adviseren. Bij mijn werkgever krijg ik veel vrijheid, dat is belangrijk voor mij. Ik zal altijd wel bezig blijven met ondernemen. Dat is gewoon mijn hobby. Ondernemen is superleuk. Zoeken naar nieuwe dingen, eigen keuzes maken, risico’s nemen… Of mijn kinderen later ook ondernemers worden? Ze moeten vooral doen wat ze leuk vinden. Thomas van 3 is al druk bezig zijn eigen autowinkeltje. Dus de ondernemersgeest zit er al vroeg in. En ik hou hem zeker niet tegen!’

Ook een AOV?

Hoe hoog de premie voor een AOV is? Dat hangt onder andere af van je maandelijkse uitgaven. Die kun je heel gemakkelijk berekenen met onze Uitgavencheck. Deze handige online tool hebben wij in samenwerking met het Nibud ontwikkeld.

Aegon logo
Redactie | Aegon Blog
Aegon biedt wereldwijd zo'n 30 miljoen mensen oplossingen op het gebied van pensioenen, verzekeringen en vermogensbeheer. Omdat we het belangrijk vinden dat je zelf bewust financiële keuzes kunt maken, ontwikkelen we producten die je financieel zelfstandig maken. Met deze blog helpen we je op weg met nieuws en achtergrondinformatie.
Beste. Ik zou graag een aov willen maar het is in mijn branche heel duur. Is er een ander alternatief  Maar weet niet hoe ik moet beginnen. Ten eerste ik heb mijn kruisbanden afgescheurd 17 jaar terug en 12 jaar terug het aan mijn hoofd gehad dus dat sluiten ze uit  En nu betaal ik niks. Dus heb geen aov maar anders betaal ik €500.- per maand. Pffff is er geen verzekering (aov) voor minder premie.  Ik hoor graag van u.  Vriendelijke Groet. Timmerbedrijf M.J.Bakker
Hoi Marck, ik begrijp dat je graag zou weten of er iets mogelijk is voor je! We komen graag met je in contact. Wil je jouw gegevens sturen aan webcare@aegon.nl? Groet, Boukje