Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

12 budgettips voor jouw wintersport

Blog Verzekeren 12 budgettips voor jouw wintersport
08-01-2018
Witte piste, strakblauwe lucht en… een lege portemonnee? Het is algemeen bekend: wintersport is duur. Maar een skivakantie hoéft geen fortuin te kosten. Met deze 12 budgettips kun jij straks voor een prikkie genieten van de sneeuw. Veel wintersportplezier!
 

Een budgetvakantie begint bij slim boeken

 • Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland zijn al jaren favoriet onder wintersporters. Op zoek naar een budgetvakantie? Denk dan eens aan Tsjechië, Polen of Bulgarije! Daar liggen de kosten voor hotels, boodschappen en skipassen lager. 
 • Over skipassen gesproken: de prijzen hiervoor kun je online eenvoudig vergelijken. En vaak krijg je korting als je thuis alvast een skipas regelt!
 • Skip de reisorganisatie en boek direct bij het hotel of appartement. 
 • En ligt dit hotel of appartement in het dal? Dan heb je nóg een mooie besparing te pakken. Want hoe dichterbij de belangrijke pistes, hoe duurder de accommodatie.

Ga voorbereid op pad

 • Ga je met de auto op wintersport? Zoek dan uit waar je het goedkoopst kunt tanken. Op internet kun je brandstofprijzen in alle Europese landen vergelijken.
 • Stippel een route zonder tolwegen uit. Dat kan met de optie ‘tolvrij’ bij de ANWB Routeplanner. Zeker als je via Frankrijk rijdt, scheelt dat een hoop geld.
 • Autoschade is duurder dan een stel winterbanden. Bezuinig daar dus niet op! Toch schade? De Aegon Schade Service staat 24 uur per dag voor je klaar. Ook in het buitenland! 

Helemaal in het nieuw? Niet nodig!

 • Leen je kleding en uitrusting van vrienden of familie. Vooral handig als je voor het eerst op skivakantie gaat.
 • Als je liever niet leent, kun je op Marktplaats veel betaalbare kleding en ski’s vinden.
 • Ga je ski’s huren? Doe dit dan niet direct aan de piste, maar in het dal. Dat is een stuk goedkoper.

Bespaar op schnitzels en glühwein

 • Sla de restaurants en terrassen over: maak zelf je lunch en diner klaar. En de apres-ski? Die vier je in je eigen hotelkamer!
 • Als je zelf wilt koken, heb je natuurlijk boodschappen nodig. Vermijd de supermarkt in het skidorp: die zijn vaak duur. Neem zoveel mogelijk eten en drinken mee uit Nederland. Of doe op de heenreis boodschappen in een grotere stad. 

Vergeet je reisverzekering niet

Een gezellige, witte én betaalbare wintersport: wat wil je nog meer? Een goede reisverzekering natuurlijk! Want daarmee ben je verzekerd tegen onverwachte gebeurtenissen, zoals gestolen bagage of ziekte. Bij Aegon is wintersport standaard verzekerd. Lees alles over onze doorlopende reisverzekering.

Marlies Touburg,
Webredacteur
Hypotheken, beleggen, pensioen, verzekeren... Ingewikkelde stof. Maar wél heel belangrijk. Als contentspecialist bij Aegon ben ik daarom elke dag bezig om deze moeilijke onderwerpen begrijpelijk te maken. In lekker leesbare, heldere teksten. En dat doe ik met veel plezier!