Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Blog Verzekeren 16 tips om jouw huis inbraakproof te maken

16 tips om jouw huis inbraakproof te maken

08-01-2018
 
Ga jij binnenkort op wintersport? Of ontvlucht je het koude weer in een zonnig land? Heerlijk! Maar inbrekers zien óók uit naar het vakantieseizoen. Vooral rond deze tijd van het jaar, als het lekker vroeg donker is. Dus geef inbrekers geen kans en laat je huis veilig achter met onze tips!
 
 1. Ook inbrekers houden social media in de gaten. Dus zet niet op je Facebook, Instagram of Twitter dat je op vakantie gaat. En plaats ook geen vakantiefoto’s openbaar terwijl je weg bent. 
 2. Potdichte gordijnen vallen op. Vraag daarom buren of familie om ze af en toe open en dicht te doen. 
 3. Als je buren dan toch langskomen, kunnen ze gelijk je post opruimen. Een volle brievenbus of deurmat is een teken dat de bewoners op vakantie zijn. Maar vraag wel of ze de stapels post vervolgens uit het zicht bewaren!
 4. Het is sowieso een goed idee om je buren op de hoogte te stellen. Zij kunnen een oogje in het zeil houden. Ook handig: een buurtapp.
 5. Laat je planten gewoon in de vensterbank staan. Niets zegt duidelijker ‘op vakantie’ dan een bak water vol planten op het aanrecht.
 6. Laat je huis bewoond lijken! Leg een krant op tafel, zet een mok neer, laat wat speelgoed op de grond liggen. Waardevolle spullen leg je natuurlijk uit het zicht.
 7. Sluit je lampen aan op tijdschakelaars, ook op de eerste etage. Maar zorg er wel voor dat ze op afwisselende momenten aan gaan. Anders is het patroon makkelijk te ontdekken voor inbrekers.
 8. Gebruik bij de buitenverlichting bewegingsmelders.
 9. Zorg dat er een auto voor de deur staat. Dus heb je een tweede auto? Parkeer ‘m op de oprit. Of vraag je buren hun tweede auto op jouw oprit te parkeren.
 10. Containers, trappen, tuinstoelen: berg ze allemaal op in de schuur. Zorg dat er niets in de tuin staat dat als opstapje kan dienen. 
 11. Inkoppertje: sluit alles af, ook de ramen op verdiepingen. En vergeet de schuur, garage en het wc-raampje niet!
 12. Gebruik anti-inbraakstrips en hang- en sluitwerk met het Politiekeurmerk Veilig Wonen.
 13. Laat geen sleutels aan de binnenzijde van het slot zitten. Inbrekers kunnen een raam inslaan en zo eenvoudig de deur openen.
 14. Leg sleutels niet onder de mat of bloempot.
 15. Heb je een schuifpui? Tussen de deurpost en de schuifpui kun je een balkje op de rails zetten. 
 16. Registreer je waardevolle spullen bij de politie. Dat vergroot de pakkans en is handig voor de verzekering.

Toch ingebroken?

We hopen natuurlijk dat je nooit met een inbraak te maken krijgt. Maar gaat het toch fout? Bel dan altijd eerst de politie. Daarna kun je je verzekeraar bellen. Ben je verzekerd bij Aegon? Onze Schade Service staat 24 uur per dag voor je klaar! Je inboedelverzekering dekt al je spullen in huis, zoals je tv en je laptop. Voor die kapotte schuifpui of deur kun je je opstalverzekering inschakelen. En de slapeloze nachten na een inbraak? Daar bestaat helaas geen verzekering voor. Maar we hebben wél wat tips verzameld waarmee je je snel weer veilig voelt.
Marlies Touburg,
Webredacteur
Hypotheken, beleggen, pensioen, verzekeren... Ingewikkelde stof. Maar wél heel belangrijk. Als contentspecialist bij Aegon ben ik daarom elke dag bezig om deze moeilijke onderwerpen begrijpelijk te maken. In lekker leesbare, heldere teksten. En dat doe ik met veel plezier!