Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Blog Verzekeren 4 redenen om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten

4 redenen om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten

04-01-2019

Stel dat je er ineens niet meer bent. Dan wil je dat je gezin zo veel mogelijk door kan gaan met hun leven. Met een overlijdensrisicoverzekering zorg je daarvoor. Hiermee verzeker je voor een lage premie al snel een groot bedrag. Dit bedrag krijgen je nabestaanden van ons als jij overlijdt. Dat bespaart ze veel financiële zorgen. Benieuwd waarom een overlijdensrisicoverzekering een goed idee voor jou? We zetten 4 redenen op een rij!

1. Je hypotheek

Hebben jij en je lief samen een huis gekocht? Tot voor kort was het vaak verplicht om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten bij je hypotheek. Tegenwoordig is dat meestal niet meer zo. Maar verstandig is wel! Met de uitkering van je overlijdensrisicoverzekering kan je partner namelijk (een deel van) de hypotheek aflossen. Zo gaan de maandlasten omlaag en kunnen je dierbaren in hetzelfde huis blijven wonen. Wel zo fijn!

2. Je huurhuis

Misschien denk je: ‘Wij huren, waarom heb ik dan een overlijdensrisicoverzekering nodig?’ Maar ook in een huurhuis heb je samen financiële verplichtingen. Grote kans zelfs dat je maandlasten hoger zijn dan bij een koopwoning. Dan zou het toch gek zijn als je niks regelt voor als een van jullie overlijdt? Het is tegenwoordig niet zo makkelijk om een nieuw, betaalbaar huurhuis te vinden. Wel zo fijn dus als je partner niet hoeft te verhuizen.

3. Kinderopvang

Gaat je kroost naar de kinderopvang? Of werken jullie juist parttime om meer tijd te hebben voor de kinderen? Eén ding is een feit: kinderopvang is een flinke kostenpost! Wie gaat dat betalen als jij overlijdt? Moet je partner dan meer gaan werken? Dat betekent ook weer meer dagen naar de crèche. Met een overlijdensrisicoverzekering zorg je dat kinderopvang financieel haalbaar blijft.

4. Studie van de kinderen

Ben je al aan het sparen voor de studie voor de kinderen? Of ben je van plan hier in de toekomst geld voor opzij te zetten? Een overlijdensrisicoverzekering helpt je dit potje ook nog op te bouwen als er een inkomen wegvalt. Zo eindigen je kinderen hun studententijd niet met een torenhoge schuld.

Lees meer over de Aegon Overlijdensrisicoverzekering


Kim Bakker,
Redacteur
Als redacteur klantcommunicatie is het mijn taak om ingewikkelde financiële informatie te ‘vertalen’ naar teksten die je wél graag wilt lezen. Zo maken we geldzaken niet alleen begrijpelijker, maar vooral ook een stukje leuker!