5 twijfelvragen over corona, vakantie en je reisverzekering

De grenzen gaan weer open! Je kunt zelfs op vakantie naar een aantal landen. Zit jouw favoriete vakantieland erbij? En ga je of twijfel je nog…? Misschien wil je eerst antwoorden op vragen over corona, reizen en je reisverzekering. We pakken 5 van die twijfelvragen voor je beet.

Image
Aegon vakantie nederland

1. Hoe weet ik of ik naar mijn favoriete vakantieland kán reizen? 

Verschillende landen passen de coronamaatregelen aan. Zo zijn in sommige landen toeristen weer welkom, mogen we weer in zwembaden plonzen en kunnen we in de zon zitten op het terras. Wat de regels zijn, verschilt per vakantieland. Onze tip is om de website van de overheid Nederlandwereldwijd.nl in de gaten te houden. Daar lees je bijvoorbeeld meer over de reisadviezen en of je op vakantie kan naar het land dat jij voor ogen hebt.

2. Ben ik verzekerd voor de annuleringskosten als ik nú een reis boek?

Het zijn nog steeds onzekere tijden. Wil je een fantastische reis boeken voor de zomervakantie, eind dit jaar of zelfs later? Dan is het goed om te weten dat verzekeraars geen annuleringskosten vergoeden als je deze reis vervolgens annuleert vanwege corona. Ook Aegon vergoedt dat niet, omdat het virus een pandemie is en daarom geen ‘bijzondere onvoorziene omstandigheid’ is. En dát is bij Aegon een voorwaarde voor een vergoeding. 

Hoewel er nu versoepelingen van de maatregelen zijn: het coronavirus komt nog steeds wereldwijd voor. Het virus kan dus nog altijd impact hebben op je reis. Check op de site van je verzekeraar wat jouw reisverzekering dekt en bedenk welk risico je zelf wilt lopen.

3. Wat kan ik het beste doen als mijn reis niet door kan gaan vanwege corona?

Onze belangrijkste tip is: annuleer jouw reis niet zelf. Zo voorkom je dat je een eventuele vergoeding misloopt. Neem áltijd eerst contact op met je reisorganisatie, accommodatie of luchtvaartmaatschappij. Meestal biedt je reisaanbieder namelijk een (compensatie)regeling aan. Denk aan een voucher of omboekregeling. Is dat niet het geval? Kijk dán of je reisverzekering de kosten dekt. Heb je de doorlopende reisverzekering van Aegon? Op de informatiepagina over corona lees je of je annuleringskosten vergoed krijgt. Dat is namelijk afhankelijk van je situatie en dekking.

4. Zijn andere reisschades gedekt op reis?

Goed, annuleringen vanwege corona zijn dus niet gedekt. Uiteraard ben je wél gewoon verzekerd voor andere reisschades, zoals die staan omschreven in de voorwaarden van jouw reisverzekering. Heb je er een van Aegon? Dan ben je bijvoorbeeld gewoon verzekerd als je de pech hebt dat je bagage wordt gestolen. Of voor hulpverlening in het buitenland. Ook als het gaat om corona! Zo helpt Aegon je om naar huis te komen als het veiligheidsrisico verslechtert in het land: als de kleurcode van groen of geel verandert in oranje of rood. Dus handig om te doen: check je dekking!

5. Heb ik iets aan mijn reisverzekering als ik vakantie vier in Nederland?

Zeker! Voor verzekeringsmaatschappijen ben je op reis in Nederland als je verblijft in een hotel, vakantiehuis, tent of (sta)caravan. Ook je vakantie op de boot en in het fijne vakantiehuisje van je ouders tellen mee. Ga je een weekend weg of ga je voor een maandlang glamping op de camping? Het wordt allebei als ‘op reis’ gezien. De reis kun je zelf boeken of via een officiële reisorganisatie. Wel goed om te doen: checken bij je verzekeraar of seizoenplaatsen ook zijn verzekerd. Dan gaat het bijvoorbeeld om een plek die je de hele zomer hebt gereserveerd en waar je regelmatig heengaat. Tip: lees meer hierover in onze blog ‘Dekt je reisverzekering de vakantie in Nederland?’. 

Meer tips en antwoorden op vragen

Heb je meer vragen over jouw vakantie en het coronavirus? Bijvoorbeeld hoe het zit met aanbetalingen, vouchers en omboekregelingen. Neem dan eens een kijkje op de informatiepagina van Aegon

Als klant van Aegon vind je daar ook de stappen die je het beste kunt nemen als een reis niet doorgaat. En lees je wanneer je gebruik kunt maken van je doorlopende reisverzekering. Ook hebben we veelgestelde vragen op een rij gezet. 

Image
Oversluittest Aegon

Doe de Verzekering Fit-Check!

Een kindje, verhuizen of nieuwe spullen? Veranderingen horen bij het leven. Je wilt er wel op voorbereid zijn. Check daarom of je woonverzekeringen nog up-to-date zijn. Dat kan met onze Verzekering Fit-Check. Wie vooruitdenkt, laat zich niet verrassen!

Bekijk de Verzekerings Fit-Check
Author Image

Amke Durville

15 June 2020 15:00