Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

koffers op reis
Blog Verzekeren 5 vragen over de reisverzekering

5 vragen over de reisverzekering

29-11-2019

Je gaat op vakantie en neemt mee… een reisverzekering. Want ja, een ongeluk zit in een klein hoekje. Maar welke reisverzekering kies je? Een kort- of doorlopende? En in welke landen ben je allemaal verzekerd? We vragen het aan Richard Buijs, verzekeringsspecialist bij Aegon.

1. Laten we beginnen bij het begin: wat is een reisverzekering?

Richard: “De naam zegt het al: met een reisverzekering kun je je verzekeren tegen diefstal, pech, ziekte of andere onverwachte gebeurtenissen op reis. Je verzekert dus meer dan alleen de spullen die je meeneemt op vakantie. Bijvoorbeeld hulpverlening als je op de piste je been breekt en met een banaan naar beneden moet. Of de kosten die je moet maken als je eerder naar huis wil omdat je moeder overlijdt. Bovendien kun je je met een reisverzekering verzekeren tegen de kosten die je maakt als je onverwachts moet annuleren. Waarvoor je je exact verzekert, bepaal je zelf.” 

2. Je kunt onder andere kiezen tussen een kort- en doorlopende reisverzekering. Wat is het verschil?

“Het verschil zit vooral in de prijs. Ga je meer dan twee weken per jaar op reis? Dan is een doorlopende reisverzekering meestal voordeliger dan de kortlopende variant. Bij Aegon zijn er twee smaken van de doorlopende reisverzekering: basis en allrisk. Met de allrisk-variant hoef je eigenlijk nergens over na te denken, vrijwel alle vormen van pech zijn gedekt. Van schade aan je spullen tot diefstal, en van hulpverlening op reis tot annuleringskosten. Binnen én buiten Europa. De basisvariant dekt minder. Wel kun je de basisverzekering aanvullen met losse modules. Op die manier kun je je medische kosten, geld of annuleringkosten tóch verzekeren. Ook kun je een werelddekking toevoegen.” 

3. Werelddekking… wat is dat? 

“Bij Aegon maken we onderscheid tussen een Europa- en werelddekking. Onder de Europadekking vallen alle Europese landen én alle landen die aan de Middellandse Zee liggen. Dus ook sommige niet-Europese landen. Denk aan Tunesië, Israël en Egypte. Maak je graag verre reizen? Bijvoorbeeld naar Azië, Amerika of Afrika? Dan is het verstandig om voor de doorlopende reisverzekering allrisk te gaan. Daarmee ben je wereldwijd verzekerd. Je kunt ook kiezen om bij de basisvariant de module 'werelddekking' toevoegen.” 

4. Stel, je belandt op reis in een ziekenhuis. Vallen de kosten onder je zorg- of reisverzekering?

“Voor medische kosten op reis klop je om te beginnen bij je zorgverzekeraar aan. Die vergoeden de kosten naar Nederlandse maatstaven. Zijn de kosten veel hoger dan de vergoeding van je zorgverzekeraar? Bijvoorbeeld doordat je op reis was in Amerika, een land waar medische kosten veel hoger zijn? Als je de basisdekking mét de module ‘geneeskundige kosten’ of de allriskdekking hebt, vergoedt Aegon het verschil.” 

5. Hoe zit het eigenlijk met annuleren als je helemaal niet meer op reis wil?

“Tussen je boeking en vertrek zit soms best een lange periode. Je denkt er liever niet over na, maar in die tijd kan er van alles gebeuren. Zo kan je huwelijk op de klippen lopen, een naast familielid net voor vertrek of tijdens je reis overlijden of kun je te maken krijgen met een ernstige ziekte. Allemaal redenen om niet meer op reis te kunnen of willen. Met de doorlopende reisverzekering allrisk en de basisvariant mét annuleringsmodule verzeker je je tegen annuleringskosten. De voorwaarde is wel dat je de reisverzekering en/of annuleringsmodule binnen zeven dagen na het boeken van je reis al had.” 

Doe de Verzekering Fit-Check!

Een kindje, verhuizen of nieuwe spullen? Veranderingen horen bij het leven. Je wilt er wel op voorbereid zijn. Check daarom of je woonverzekeringen nog up-to-date zijn. Dat kan met onze Verzekering Fit-Check. Wie vooruitdenkt, laat zich niet verrassen!

Bekijk de Verzekering Fit-Check

annieck verkerk
Annieck Verkerk,
Communicatieadviseur
Ik ben Annieck. Iedere dag houd ik mij bezig met het maken van online content, van teksten tot video's. Saaie en lastige geldzaken interessant en toegankelijk maken, vind ik leuk!