Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

5 vragen over je huisdierenverzekering

Blog Verzekeren 5 vragen over je huisdierenverzekering
14-01-2021

Oef, je nieuwsgierige kat keek nét te ver over het randje. Pootje gebroken. Of je trouwe viervoeter is ziek. Misschien vraag je het je af: heb je dan wat aan een huisdierenverzekering? We stellen 5 van die vooruitdenkvragen aan Richard Buijs, verzekeringsspecialist bij Aegon. Want wie goed is voorbereid, laat zich niet verrassen!

Eerst de hamvraag: waar ben je voor verzekerd met een huisdierenverzekering?

“Voor onverwachte medische kosten voor je hond of kat bij ziekte of een ongeval. Bijvoorbeeld ziekten als ontstekingen en darmaandoeningen. Of een allergie. Bij ongevallen kun je denken aan een ongelukkige val van je huisdier, of aanrijding. Dus ook als je kat iets te ver over dat randje hangt en valt, ben je verzekerd voor de medische kosten. Met de Aegon Huisdierenverzekering bepaal je zelf naar welke dierenarts je gaat. Die facturen kan je dan doorsturen. Vaak heb je wel een eigen risicobijdrage: het bedrag dat je zelf betaalt. Bij Aegon is de eigen bijdrage 25% van de gedekte kosten van de nota, met een minimum van € 25,- per ingediende declaratie (met een of meer nota’s).”

Zijn die medische kosten voor een huisdier zo hoog dan?

“Medische kosten voor je huisdier kunnen flink oplopen ja. Een consult bij de huisarts van rond de € 40,- is echt niet gek. Heeft je viervoeter een botbreuk? Dikke kans dat je dan ook röntgenfoto’s moet laten maken, misschien is een operatie zelfs nodig. Plus pijnstilling en een infuus: dan kom je als snel uit tussen de € 400,- en € 1.200,-. Of meer, zeker operaties zijn erg duur. En dan is de vraag: wil én kan je die kosten zélf betalen?”

Miranda, trotse bezitter van hond (en beste maatje) Gizmo:

“Uit ervaring weet ik dat de kosten voor een dierenarts extreem hoog kunnen zijn. De knieoperatie voor mijn oudere kat kostte mij zo’n € 1.400,- in totaal. Toen ik Gizmo kreeg, dacht ik aan die ervaring. Aan die onverwachte hoge kosten. Daarom nam ik voor Gizmo een huisdierenverzekering. En dat bevalt me goed. Zonder te overdrijven ben ik ongeveer € 1.500,- per jaar kwijt aan kosten voor de dierenarts. Zo bleek Gizmo een allergie te hebben. Elke maand krijgt hij daarvoor medicijnen, zo’n € 45,- per keer. Ook krijgt hij vaak oorontsteking door de allergie. Die kosten komen er ook nog eens bij. Toch fijn dat ik niet alle kosten zelf hoef te betalen. Niet dat ik dat niet over heb voor Gizmo. Maar ik besteed het geld liever aan leukere dingen.”

Wat als mijn aangelijnde hond een andere hond bijt?  

“De medische kosten van die andere hond vallen niet onder jouw huisdierenverzekering. Daar heb je je aansprakelijkheidsverzekering voor. Met die verzekering ben je verzekerd voor schade aan anderen of hun spullen. Ook ongelukjes die huisdieren veroorzaken, vallen daaronder.”

Check. En hoe zit het met steriliseren, nagels knippen, trimmen en vaccineren?

“Bij de meeste huisdierenverzekeringen zijn dat soort kosten niet verzekerd. Maar het hangt ervan af welke verzekering je hebt. Bij Aegon niet, omdat het bij onze huisdierenverzekering echt gaat om onverwachte kosten. Vaccineren en steriliseren doe je preventief. Je kunt het een beetje vergelijken met een zorgverzekering. Ook dan krijg je kosten voor de kapper bijvoorbeeld niet vergoed.”

Nog een handige tip voor ons?

“Kijk goed welke huisdierenverzekering het beste bij jou en je huisdier past. Zijn er zaken die je graag wilt meeverzekeren? Als je vaak op reis gaat met je huisdier, kan dat bijvoorbeeld een aanvullende reismodule zijn. Misschien is de crematiemodule iets voor jou. Om er zeker van te zijn dat je een waardig afscheid kan organiseren. Net wat bij je past. En goed om te weten: zaken als leeftijd en ras(grootte) kunnen invloed hebben op de hoogte van je premie. Ook bij Aegon is dat zo. Hoe groter je hond bijvoorbeeld is, hoe duurder ingrepen zijn. Een hond van 50 kilo heeft simpelweg meer narcose nodig dan één van 5 kilo. En meer medicatie. Zaken waar je misschien niet meteen aan denkt. Dus zorg vooral dat je alles hebt verzekerd, wat voor jou belangrijk is.”

Richard Buijs, verzekeringsspecialist bij Aegon.

Doe de Verzekering Fit-Check!

Een kindje, verhuizen of nieuwe spullen? Veranderingen horen bij het leven. Je wilt er wel op voorbereid zijn. Check daarom of je woonverzekeringen nog up-to-date zijn. Dat kan met onze Verzekering Fit-Check. Wie vooruitdenkt, laat zich niet verrassen!

Bekijk de Verzekering Fit-Check

Amke Durville,
Communicatiespecialist
Geldzaken en verzekeringen: vaak lastige en taaie stof. Als communicatiespecialist help ik graag om juist die ingewikkelde teksten begrijpelijk te maken.