7 tips bij het afsluiten van een inboedel- en opstalverzekering

Image
Header homepage wonencampagne

Met een inboedel- en opstalverzekering dek je alle schade aan je huis (opstal) én alle spullen in je huis (inboedel). Dat is handig, want de kosten voor water-, brand-, storm- of inbraakschade lopen al snel op. Bij het afsluiten van deze verzekeringen zijn er een aantal zaken waar je rekening mee kunt houden. Wij hebben er 7 op een rijtje gezet.

1. Dekking

Controleer welke risico's en schadegevallen gedekt zijn en welke niet. Bijvoorbeeld, is waterschade inbegrepen in de polis? Zijn storm- en inbraakschade gedekt? Zorg ervoor dat de verzekering past bij jouw specifieke situatie en behoeften.

Goed om te weten: bij Aegon houden we rekening met jouw manier van wonen. Ongeacht welke woonvorm je kiest. Of je nu een appartement deelt met vrienden of woont in een tiny house. Met onze Inboedel- en Opstalverzekering woon je zorgeloos.

2. Premie

De premie is de prijs die je betaalt voor de verzekering. Je betaalt dit bedrag per maand of per jaar. Vergelijk de premies van verschillende verzekeraars om te zien welke het beste bij jouw budget past.

3. Eigen risico

Dit is het bedrag dat je zelf moet betalen bij schade voordat de verzekering begint te betalen. Controleer hoe hoog dat is en of je bereid bent dat te betalen.

Goed om te weten: bij onze Opstal- en Inboedelverzekering geldt een standaard eigen risico van €100. Dit kun je aanpassen en zelfs afkopen.

4. Verzekerde waarde

Het is belangrijk dat je jouw inboedel- en opstalverzekering afsluit voor de juiste verzekerde waarde. Ben je namelijk onderverzekerd, dan krijg je bij schade mogelijk niet de volledige kosten vergoed.

Goed om te weten: bij Aegon bieden we standaard garantie tegen onderverzekering. Dit betekent dat wij de daadwerkelijke schade vergoeden. Garantie tegen onderverzekering geeft je zekerheid.

5. Voorwaarden

Lees de polisvoorwaarden zorgvuldig door voordat je een verzekering afsluit. Zo weet je precies wat er gedekt is en wat niet. En kom je bij schade niet voor verrassingen te staan.

6. Aanvullende dekkingen

Wil je extra zekerheid? Bedenk dan of je aanvullende dekkingen wilt toevoegen, zoals een reis- of aansprakelijkheidsverzekering of een glasverzekering. Dit kan helpen om extra kosten te dekken die niet zijn opgenomen in de standaard polis.

Goed om te weten: met het Woon- & VrijeTijdpakket van Aegon heb je het thuis én op vakantie goed geregeld. Alle woonverzekeringen in 1 pakket: makkelijk en overzichtelijk.

7. Schade melden

Heb je schade aan je woning en/of je spullen? Dan is het fijn als dit snel wordt opgelost. Bekijk bij het afsluiten van je inboedel- en opstalverzekering hoe je online schade kunt melden en welke stappen je moet nemen. Zo ben je goed voorbereid.

Author Image

Redactie | Aegon Blog

17 April 2023 14:18