Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Corona: 3 gouden tips als je een reis hebt geboekt

Blog Verzekeren Corona: 3 gouden tips als je een reis hebt geboekt
23-04-2020

Je zag het waarschijnlijk al helemaal voor je: met je tenen in het witte zand een goed boek lezen. Of juist actief cityhoppen. Familie in het buitenland opzoeken. Het is een rare tijd. Misschien gaat je reis niet door vanwege het coronavirus. En dat is vervelend. We kunnen ons goed voorstellen dat je vragen hebt over je vakantie. Daarom geven we je 3 gouden tips! Houd sowieso de vakantiegedachte vast: wat in het vat zit, verzuurt niet… 

1. Annuleer je reis niet zelf! Neem eerst contact op met je reisaanbieder

Misschien twijfel je: nu al je reis annuleren of even wachten? En bij wie klop je aan om dat te regelen? Onze belangrijkste tip is: annuleer jouw reis niet zelf. Zo voorkom je dat je een eventuele vergoeding misloopt. Neem áltijd eerst contact op met je reisorganisatie, accommodatie of luchtvaartmaatschappij. Meestal biedt je reisaanbieder namelijk een (compensatie)regeling aan. Denk aan een voucher of omboekregeling. Is dat niet het geval? Kijk dán of je reisverzekering de kosten dekt. Heb je de doorlopende reisverzekering van Aegon? Kijk op de speciale informatiepagina over corona of je annuleringskosten vergoed krijgt. Dat is namelijk afhankelijk van je situatie en dekking. 

2. Voeg een snufje geduld toe 

Alle ontwikkelingen rondom het coronavirus volgen elkaar snel op. Het is niet goed te voorspellen of een reis in de toekomst doorgaat. Daarom bieden veel reisaanbieders pas kort voor vertrek een regeling of vergoeding aan. Ook verzekeraars bieden nog geen annuleringsdekking voor reizen in de verdere toekomst. Eerst moet duidelijk zijn of reizen überhaupt door kunnen gaan en óf er een andere regeling is van de reisaanbieder. Zo kan je bij Aegon vanaf 7 dagen vóór vertrek op de website checken of je een vergoeding kan krijgen. Dus ga even op je handen zitten, heb geduld. Dat loont!

3. Overweeg het risico als je nú een reis boekt

Het zijn onzekere tijden. Wil je zo graag nú die fantastische reis boeken voor de zomervakantie? Dan is het goed om te weten dat veel verzekeraars geen annuleringskosten vergoeden als je deze reis vervolgens annuleert vanwege corona. Dat heeft ermee te maken dat het coronavirus sinds 11 maart een pandemie is en dus wereldwijd voorkomt. De kans is daardoor groot dat het virus impact heeft op een reis, of dat een reis helemaal niet doorgaat vanwege corona. Die kans is zó groot dat het geen bijzondere onvoorziene gebeurtenis meer is. En dat is vaak een voorwaarde voor een vergoeding. Check dit op de site van je verzekeraar en bedenk welk risico je zelf wilt lopen.

Een stappenplan en meer antwoorden op vragen!

Heb je meer vragen over jouw vakantie en het coronavirus? Bijvoorbeeld hoe het zit met aanbetalingen, vouchers en omboekregelingen. Neem dan eens een kijkje op de informatiepagina van Aegon.

Als klant van Aegon vind je daar ook de stappen die je het beste kunt nemen als een reis niet doorgaat. En lees je wanneer je gebruik kunt maken van je doorlopende reisverzekering. Ook hebben we veelgestelde vragen op een rij gezet.

Amke Durville,
Communicatiespecialist
Geldzaken en verzekeringen: vaak lastige en taaie stof. Als communicatiespecialist help ik graag om juist die ingewikkelde teksten begrijpelijk te maken.